пʼятниця, 15 травня 2009 13:33

Долар буде коштувати 8,50 - експерт

Долар буде коштувати 8,50 - експерт

Здешевлення долара, швидше за все, має тимчасовий характер. Вже до осені ситуація може змінитися, а гривня девальвує на рівень понад 8,5 грн./$.

Таку думку озвучив генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква.

"Послідовна валютна політика Національного банку України протягом останніх місяців і конструктивна позиція Міжнародного валютного фонду щодо виділення чергового кредитного траншу збили підвищений попит на американський долар і призвели до середньострокової стабілізації ситуації на валютному ринку з перспективами зміцнення української гривні у літні місяці до рівня в 7,5 грн./$ ", - відзначає експерт.

Однак, на його думку, таке здешевлення має тимчасовий характер і вже восени курсовий тренд на валютному ринку під тиском негативних чинників (пік розрахунків за зовнішніми боргами, активна фаза президентської гонки, інфляція тощо) знову може змінитися, а гривня девальвує на рівень понад 8,5 грн./$.

Нагадаємо, у п"ятницю, 15 травня, середній курс купівлі готівкового долара в українських банках, порівняно із четвергом, підвищився на 1,15 коп. і становить 7,4750 грн. Курс продажу американської валюти знизився на 4,49 коп. до 7,7084 грн. Максимальний курс купівлі становив 7,5500 грн., мінімальний курс продажу - 7,6300 грн.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Долар буде коштувати 8,50 - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі