понеділок, 16 серпня 2010 13:13

До України намагались незаконно провезти військовий вертоліт (ФОТО)

З США до Іллічівського морського порту, що в Одеській області, привезли військовий вертоліт. Як вдалося з'ясувати працівникам СБУ, вантаж прийшов на адресу однієї із львівських комерційних структур.

У телефонній розмові з кореспондентом Gazeta.ua, начальник управління СБУ у Львівській області Володимир Кривошея, повідомив, що привезений вертоліт у документах зазначався як пасажирський.

"У документах всюди вказувалось, що це пасажирський гелікоптер. Ми виявили, що це неправда. Порушили кримінальну справу. Зараз йде слідство, тому розголошувати, хто ввозив машину на територію України, і з якою метою, не маємо права", - зауважив Кривошея.

Військовий вертоліт марки "Messerschmitt" затримали в Іллічівському порту на одному із вантажних суден. Такий вертоліт використовують переважно для розвідувальних дій. Коштує він приблизно 3 мільйони гривень. Зловмисники ж зареєстрували, що авіамашина пасажирська, - вартістю 1 мільйон 30 тисяч гривень.

"Аби перевірити законність такої зовнішньоекономічної операції, до роботи залучали фахівців з торгово-промислової палати та Міністерства оборони України", - додали у прес-службі СБУ.

Зловмисникам, які перевезли військовий вертоліт до України, за контрабанду загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в липні українські правоохоронці спільно з колегами із США вилучили найбільшу партію кокаїну за останніх 12 років - 152 кг цього наркотика виявили в судні, яке прибуло в Одеський морський порт з Чилі.

Зараз ви читаєте новину «До України намагались незаконно провезти військовий вертоліт (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі