четвер, 21 січня 2021 13:36

До Путіна ще далеко: огляд найрозкішніших маєтків українських олігархів
6

Розслідування російського опозиціонера Олексія Навального про палац президента РФ Володимира Путіна стало в Україні найпопулярнішим YouTube-відео.

Хоча українським олігархам та політикам далеко до масштабів палацу в Геленджику, українські ЗМІ неоднократно публікували розслідування про маєтки української еліти.

Комплекс "Межигір'я", де мешкав позбавлений звання президента Віктор Янукович
Фото: Gazeta.ua
Палац Ахметова
Маєток Медведчука
"Білий дім" Порошенка
"Версаль" Іванющенка

2019 року програма "Наші гроші" розповіла про палац Ріната Ахметова, який будували за 25 км від Києва. Площа основної будівлі - понад 12 тис. кв. м, тоді як земельна ділянка зі штучними озерами та альтанками займає близько 20 га. Нерухомість, власником якої значиться компанія Ахметова, проходить по документах як рекреаційно-оздоровчий комплекс. 2020-го стало відомо, що Ахметов придбав віллу ХІХ ст. на 14 спалень вартістю €200 млн на Французькій Рив'єрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов через підконтрольних нардепів намагається закріпити монопольне становище на ринку електроенергії України

Кум Путіна Віктор Медведчук має дещо скромніший маєток у Пущі-Водиці під Києвом, розташований приблизно за 5 км від Межигір'я. Загальна площа резиденції сягає 3 тис. кв. м.

Маєток 5-го президента Петра Порошенка розташований на березі Дніпра, у селищі Козин. Його площа становить близько 1,3 тис. кв. м, а через архітектурну схожість в ЗМІ його нерідко порівнюють з Білим домом.

2017 року журналісти "Слідства.Інфо" оприлюднили фото палацу українського бізнесмена Юрія Косюка, збудованого біля столичного парку Феофанія. Територія, на якій зводився маєток, частково займає територію Хотівського городища скіфських часів, пам'ятки археології. Перед початком будівництва територію заповідної зони зменшили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу "стукнуло" 70: відео найбезглуздіших провалів горе-президента

Колишня резиденція Віктора Януковича "Межигір'я" в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002-го по 2014 рік мала страусину ферму, зоопарк, автопарк із раритетними автівками та ботанічний сад.

Колишній соратник Януковича Юрій Іванющенко, якому з 2014-го журналісти приписували будівництво "українського Версалю" в Конча-Заспі, також знаний поціновувач розкошів. Територія маєтку займає близько 40 га, окрім головного будинку також є оранжерея, кіноконцертний зал, банний комплекс, штучні озера та власний причал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з "Межигір'ям", де мешкав Янукович

Приватний будинок Путіна площею 17 691 кв. м розташований у Геленджику, Краснодарський край. Вартість маєтку оцінюють понад $13,5 млрд. ФБК зазначив, що будинок побудували так, що до нього не можна дістатись ні морем, ні землею, ні повітрям.

Зараз ви читаєте новину «До Путіна ще далеко: огляд найрозкішніших маєтків українських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі