четвер, 09 липня 2020 07:13

Януковичу "стукнуло" 70: відео найбезглуздіших провалів горе-президента

Януковичу "стукнуло" 70: відео найбезглуздіших провалів горе-президента
Віктор Янукович святкує ювілей. Фото: radiosvoboda.org

Сьогодні, 9 липня, четвертому президенту України Віктору Януковичу виповнюється 70 років.

Віктор Федович почав керувати країною 25 лютого 2010 року. Однак до кінця каденції не втримався на посаді – втік зі столиці увечері 21 лютого 2014 року після масових побиттів на Майдані Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожитки Януковича з Межигір'я вивозили на вантажівках і вертольотах

22 лютого Верховна Рада України визнала вчинок Януковича самоусуненням від виконання конституційних повноважень та призначила позачергові вибори президента України.

24 січня 2019 року Оболонський суд визнав Януковича винним у державній зраді й засудив до 13 років позбавлення волі, однак президент-утікач досі не затриманий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича засудили до 13 років в'язниці

Та запам'ятався Віктор Федорович українцям не лише цим. Він, напевно, є лідером серед українських політиків за кількістю курйозних ситуацій.

Ледь не після кожного виходу Януковича в світ, соцмережі вибухали мемами, а відео з місця події збирали десятки тисяч переглядів.

Так, наприклад, не без прикростей була його передвиборна агітація в 2004 році.

24 вересня Віктор Янукович, обіймаючи на той час посаду прем'єр-міністра Украни, прибув на зустріч зі студентами Прикарпатського університету імені Стефаника. Але плани політика зіпсував студент закладу Дмитро Романюк, жбурнувши в нього яйцем. Від удару Янукович упав на землю.

Уже через місяць, 28 жовтня, Віктор Янукович відзначився під час параду до 60-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників. Прем'єр сам їв цукерку й усіх навколо запрошував. Тодішній президент Російської Федерації Дмитро Медведєв радо пригостився солодащами, але прем'єр-міністр РФ Володимир Путін від такого щедрого жесту українського політика відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Янукович пригощав "наступника президента" цукерками (ВІДЕО)

Кепкували із Віктора Федоровича і після передвиборного мітингу в Одесі в 2006 році, коли політик назвав уродженку міста Анну Ахматову Ахметовою.

Не дивно, що й така подія, як інавгурація президента 25 лютого 2010 року, також не могла минути без курйозів. Тоді у Верховній Раді України перед новим президентом зачинилися двері.

Через три місяці на Януковича чекав черговий "удар долі". 17 травня під час покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату в Києві через сильний порив вітру на голову "гаранта" впав вінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Януковича "напав" вінок

22 листопада 2010 року Янукович, пояснюючи причини розгону Податкового майдану, 9 секунд не міг згадати слово "ялинка". Тоді й народився новий мем – "йолка".

Історія з "йолкою" сплила через три роки знову, коли нібито задля встановлення новорічної ялинки жорстоко розігнали Євромайдан. Українці охрестили каркас для ялинки на Майдані Незалежності "Кривавою йолкою Януковича".

Під час українського ланчу в Давосі 28 січня 2011 року Януковичу складно далася вимова "слогАну" "Увімкни Україну".

Через 5 місяців, 24 червня, Янукович організував екскурсію для журналістів у своєму маєтку в Межигір'ї й продемонстрував, як тримає себе у формі. Секрет виявився у стежині з пеньків, по якій щоранку бігав Віктор Федорович.

Потім українці довго передивлялись момент, коли під час пресконференції в Ростові-на-Дону 28 лютого 2014 року політик зламав ручку, просячи вибачення в українців.

Не залишилась поза увагою і фраза Януковича "Я жив!", якою він спростував чутки після своєї втечі до Росії.

А заклик Януковича "Астанавітєсь!", яким він завершив свій коментар про президентські вибори 2014 року, умить став крилатим.

23 червня 2015 року українці все не могли натішитися відповіддю президента-втікача про страусів, які жили в Межигір'ї. Тоді Віктора Федоровича дивувало, що поганого в тому, що він підтримував страусів.

У Google, підрахувавши частоту запитів, дійшли висновку, що в травні 2010 року українців найбільше цікавив курйоз із падінням вінка на президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу "стукнуло" 70: відео найбезглуздіших провалів горе-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі