четвер, 26 вересня 2019 12:20

Для нас це погані новини: головний висновок із зустрічі Зеленського з Трампом

Для нас це погані новини: головний висновок із зустрічі Зеленського з Трампом
Відбулася перша зустріч Володимира Зеленського з Дональдом Трампом Фото: УНІАН

Під час візиту Володимира Зеленського до Нью-Йорку відбулася перша зустріч із президентом США Дональдом Трампом. Український президент підкреслив, що має намір повернути окуповані території Донбасу та Криму. Президент США порадив Володимиру Зеленському зустрітись із президентом Росії Володимиром Путіним.

"Прес-конференція тривала 17 хвилин, а вся зустріч до години з урахуванням часу на переклад. За цей час неможливо глибоко обговорити всі важливі питання. Тому проривів не відбулося. Обговорювали дуже загальні речі, як годиться при особистому знайомстві. Тому виголошували традиційні тези про прагнення до миру і підтримку. Конкретних домовленостей не було. Трамп вказав на те, що вирішувати конфлікт із Росією Україна має сама через домовленості. Ролі у цьому процесі США грати не збираються. Для нас це погані новини. Очікували, що Трамп візьме на себе кермо. Були ідеї запросити його до "нормандської четвірки", так втягнути глибше в переговори щодо Донбасу. Але потім Зеленський заявив, що робити цього не буде. Очевидно, тому що Трампу нецікаво грати більшу роль у питаннях Донбасу і щодо переговорів із Росією", - каже експерт із міжнародної політики Ілія Куса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп порадив Зеленському потоваришувати з Путіним

"США не бачить своєї вигоди у вирішенні конфлікту. У американсько-українських стосунках проблема в тому, що нам нема чим їх зацікавити. Також маємо низький рівень довіри до себе, бо не здійснювали своїх зобов'язань щодо низки міжнародних договорів. Місія Зеленського її відновити. Наша економіка надто слабка, щоб зацікавити інвесторів зі Штатів. При цьому американці не проти зайти на наш ринок газу. Видобувати його і будувати нафтопереробні заводи на території України, щоб ми качали сюди американську нафту з району Каспію через Грузію. Зараз будуються маршрути. Це добре для обох сторін. Україна зможе зменшити енергетичну залежність від Росії. Якщо цей проект реалізувати, це прив'яже геоекономічниі інтереси американців до інтересів України", - вважає експерт.

Президент США Дональд Трамп заявив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, що спробує відвідати Київ.

Зараз ви читаєте новину «Для нас це погані новини: головний висновок із зустрічі Зеленського з Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі