середа, 14 листопада 2018 12:18

Дізнались, хто не підписав постанову собору Російської церкви в Україні про розрив із Константинополем

Дізнались, хто не підписав постанову собору Російської церкви в Україні про розрив із Константинополем
Хто не підписав постанову Собору УПЦ МП. Фото: УНІАН.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон - єдиний із 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату, що відбувся в Києво-Печерській Лаврі, не підписав постанову Синоду.

Митрополит Симеон єдиний не поставив свій підпис, незважаючи на тиск, який, як вдалося з'ясувати, на нього чинили інші ієрархи. Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден із розривом євхаристійного спілкування з Константинополем, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський сценарій у церковних справах зірвано

Раніше РПЦ заявила про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольським патріархатом. Собор єпископів вважає, що рішення священного синоду Константинопольського патріархату від 11 жовтня 2018-го щодо українського церковного питання "є недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили". Крім того, собор єпископів заявив про неможливість приєднання до процесу створення єдиної помісної автокефальної православної церкви в Україні.

13 листопада Порошенко планував зустріч із єпископатом Російської православної церкви в Україні у приміщенні Українського дому. Водночас єпископат РПЦ зібрався в Києво-Печерській Лаврі та провів екстрене засідання синоду, який прийняв рішення скликати собор, участь в якому обов'язкова для всіх архієреїв. За результатом засідання, собор єпископів підтвердив свою готовність до зустрічі з Порошенком, але на церковній території.

Зараз ви читаєте новину «Дізнались, хто не підписав постанову собору Російської церкви в Україні про розрив із Константинополем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі