пʼятниця, 23 серпня 2013 12:25

Директор "Київської Русі" заявив про рейдерське захоплення кінотеатру

У п'ятницю, 23 серпня, о 8:00 ранку державні виконавці разом з керівником департаменту культури Київської міськдержадміністрації Світланою Зоріною, представниками КП "Київкінофільм", і співробітниками міліції почали проводити опис майна кінотеатру "Київська Русь". Про це заявив директор кінотеатру Станіслав Ситник.

"Виконавець розуміє, що майно кінотеатру загальною площею 7200 кв. метрів в один день описати не вдасться, тому проводить опис вибірково і поспішно, замінюючи замки на всіх дверях кінотеатру. Працівникам кінотеатру забороняють забрати навіть свої речі ", - заявив Ситник.

За його словами, рішення суду, про виселення організації, про яку говорить Світлана Зоріна, з'явилося тільки після пікету співробітниками кінотеатру КМДА, які вимагали влади припинити проводити рейдерські захвати столичних кінотеатрів.

"Ми можемо бачити типову рейдерську схему захоплення комунального майна за допомогою державних структур", - зазначив директор кінотеатру "Київська Русь".

Тим часом, у департаменті культури КМДА журналістам повідомили, що на даний момент Зоріна Світлана Іванівна перебуває у відпустці, і будь-які контактні телефони надати відмовилися.

Станом на 12:00 "Київська Русь" закрита. На входах стоять міліціонери, частину дверей шуруповертом забивають двоє робітників. Ніяких оголошень про закриття немає, відвідувачів завертають прямо біля дверей двоє дебелих чоловіків в рожевих сорочках.

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

Автор: Фото: Андрій Жигайло
 

З початку літа комунальні кінотеатри хочуть об'єднати в одне підприємство "Київкінофільм". Сюди уже входять 7 дитячих кінотеатрів. Мерія сюди ж хоче долучити кінотеатри "Братислава", "Лейпциг", "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Загреб" та кінотеатр імені Тараса Шевченка. Відповідне рішення ухвалити на пленарному засіданні Київради 22 травня. У КМДА запевняють, що це дозволить зекономити державні кошти і зробити кінотеатри ефективнішими, при цьому ціни на квитки для глядачів не зміняться.

На початку місяця аналогічно державні виконавці прийшли до кінотеатру "Флоренція", що на Троєщині та "Братислава" на Оболоні. Перший продовжує працювати з новим керівництвом, а "Братиславу" закрили на ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Директор "Київської Русі" заявив про рейдерське захоплення кінотеатру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі