четвер, 27 жовтня 2011 13:20

Діти просять Януковича повернути в школах предмет ОБЖД

З 17 по 24 жовтня у Міжнародному дитячому центрі "Артек" дітей вчили, як рятувати інших. На "Зліт юних рятувальників України" приїхало близько 300 дітей з усієї України. Серед них були ті, хто мають звання героїв-рятівників та відзнаки від спеціалізованих служб МНС України за особисте геройство у справі порятунку людей.

10-річна Марічка Курилюк з Волині витягла з річки 3-річного хлопчика, який тонув. Сама зробила йому штучне дихання й непрямий масаж серця. Дитина ожила.

13-річний Максим Михайлов з Миколаївщини нагороджений відзнакою "За відвагу в надзвичайній ситуації". 26 січня цього року на річці Південний Буг хлопець витяг трьох однокласників, які провалилися в ополонку.

Ідея зібрати усіх рятувальників у Криму належить МНС України та Всеукраїнському громадському дитячому руху "Школа безпеки". Дітям проводили майстер-класи з порятунку на воді, надання першої медичної допомоги, реанімаційних заходів, вчили гасити пожежу. Під час круглого столу "Діти – за безпеку життя" показали перші серії мультсеріалу "Фокс і Трот спішать на допомогу" від Групи компаній "Фокстрот", партнера "Школи безпеки".

Насамкінець діти-герої написали резолюцію Віктору Януковичу про повернення в школи предмету ОБЖД. Він навчає правилам безпеки. Найближчим часом лист планують відправити президенту.

За даними Держкомстату України, за 1 півріччя 2011 року від нещасних випадків у невиробничій сфері загинуло 20 397 людини, із них - 494 дитини віком до 14 років.

Зараз ви читаєте новину «Діти просять Януковича повернути в школах предмет ОБЖД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі