понеділок, 09 вересня 2019 02:05

Держдеп США прокоментував обмін полоненими

Держдеп США прокоментував обмін полоненими
Обмін полоненими: з'явилася реакція Держдепу США. Фото: Кореспондент

Сполучені Штати вітають звістку про звільнення 35 українців, які утримувались Росією.

"Ми послідовно закликали звільнити 24 українських члена екіпажу, затриманих Росією після нападу в листопаді 2018 року на українські судна в Чорному морі біля Керченської протоки, а також Олега Сенцова та інших політичних в'язнів. Ми вітаємо оголошення, що вони повернулися додому", - йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій прес-секретарем відомства Морган Ортегус.

Разом з тим, офіційний Вашингтон наполягає на необхідності звільнення Кремлем всіх політичних полонених українців, включаючи кримських татар, які до цих пір незаконно перебувають в російських в'язницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор прокоментував звільнення Цемаха

"Президент Зеленський чітко заявив про свою прихильність досягненню дипломатичного врегулювання спровокованого Росією конфлікту на сході України. Ми підтримуємо зусилля президента Зеленського і закликаємо Росію виконати всі свої зобов'язання, взяті відповідно з мінськими угодами", - зазначили в американському дипломатичному відомстві.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Києвом і Москвою за формулою "35 на 35".

В Україну повернулися 24 моряка, журналіст Роман Сущенко, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карп'юк, Володимир Балух, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров і Микола Сизанович.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США прокоментував обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі