субота, 23 листопада 2019 17:16

Держава в смартфоні: українці отримають зручну послугу

Держава в смартфоні: українці отримають зручну послугу
Українці зможуть оформлювати паспорти онлайн. Фото: Freeradio.com

Українці зможуть оформлювати паспорти в електронному форматі через смартфон.

Про це заявив міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров, передає Радіо Свобода.

"У додатку ми плануємо на першому етапі оцифровувати всі документи. Починаючи з прав, техпаспорта, та ще й такий спойлер дам – паспорт громадянина. Ми хочемо змінити образ мислення наших людей. Ми хочемо зробити так, щоб через рік все не думали про "пластик", а могли спокійно пересуватися по країні, маючи просто смартфон" , – розповів він.

Федоров також зазначив, що в Україні з листопада в тестовому режимі громадянам почали видавати паспорти в формі ID-карти з електронним підписом, тоді як раніше документ видавався без неї.

Міністерство цифровий трансформації заявило, що має намір запустити портал цифрового держави "Дія" ( "Держава в смартфоні"), який буде поєднувати в єдиному електронному форматі всі послуги, що надаються державою громадянам і бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повернувся з Лондона з двома угодами на 900 млн евро

У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг в цифровий формат, а за три роки Україна увійде в ТОП-3 країн в сфері відкритих даних в світі.

Мобільний додаток "Держава в смартфоні" планують представити вже в грудні. При цьому прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав реалізацію цієї програми одним із пріоритетних для уряду.

Посвідчення водія можна буде показувати через мобільний додаток і відновлювати онлайн. Про це раніше повідомляв Михайло Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Держава в смартфоні: українці отримають зручну послугу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі