субота, 21 квітня 2012 13:42

День марихуани відзначили міжнародним маршем
20

Фото: Reuters

20 квітня (4/20) у багатьох країнах Заходу, перш за все в Північній Америці, відзначається як День марихуани. У деяких районах США в цей день проходять масові акції, учасники яких відкрито курять марихуану і виступають за легалізацію легких наркотиків.

Традиція відзначати День марихуани 20 квітня зародилася в 70-і роки минулого століття в Сполучених Штатах. На сьогоднішній день вживання марихуани в США заборонено законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати підсадила свою 2-річну дочку на марихуану

Найбільший марш Канади за легалізацію марихуани відбувся в Торонто. Учасники демонстрації один за одним говорять про давно назрілу необхідність легалізувати марихуану, проте висловлюють свої сумніви в тому, що це може відбутися в Канаді в найближчому майбутньому.

У США та інших країнах існують організації, які займаються пропагандою легалізації марихуани. Однією з найстаріших є NORML (національна організація за реформу законів про марихуану), заснована в 1970 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Сутінки" одягла марихуану на груди (ФОТО)

Вона виступає за скасування кримінального покарання за зберігання і споживання марихуани дорослими людьми, в тому числі, за її вирощування для власного споживання. NORML сприяла проведенню референдумів в декількох штатах, в результаті яких марихуана була декриміналізована у цих штатах.

Рух "Марш марихуани" було створено в Нью-Йорку в 1999 році. Його активісти виступають за легалізацію легких наркотиків. Вони вважають, що цей захід здатен зменшити злочинність і корупцію держчиновників, пов'язаних з підпільним наркотрафіком.

 

Зараз ви читаєте новину «День марихуани відзначили міжнародним маршем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі