пʼятниця, 04 листопада 2022 04:05

День ангела 4 листопада: хто сьогодні іменинник
5

4 листопада день ангела святкують Анна, Денис, Єлизавета, Іван, Костянтин, Олександр, Павло, Федір. Привітайте рідних і близьких зі святом.

Gazeta.ua пропонує дізнатися значення цих імен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні День янгола святкують власники 13 популярних імен

Ім'я Анна походить від давньоєврейського Ханна - "прихильність", "хоробрість", "сила". Жінка з ім'ям Анна добросердечна і трохи наївна. Вона не володіє гострим розумом і ерудованістю, проте має велику життєву мудрість.

Ім'я Денис за походженням древньогрецьке. Первісно воно було народною формою застарілого церковного імені Діонісій. Воно походить від давньогрецького імені Діонісіос, що означає "той, що належить Діонісу". У міфології Стародавньої Греції Діоніс - це бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення та продуктивних сил природи. Ім'я Денис тлумачать як "веселун".

Ім'я Єлизавета вперше з'явилося серед єврейських народів. Його значення трактується як "клятва, дана Богові". У різних країнах воно може звучати так: Елізабет, Елайза або Ельза.

Ім'я Іван походить від давньоіудейського імені Іоанн і означає "помилуваний Богом", "милість Божа", "подарунок Божий". Івана характеризують такі риси як спокій і добропорядність. Іван неквапливий і до поспіху ставиться вкрай негативно.

Ім'я Костянтин співвідносять з ім'ям імператора Риму - Костянтина Великого I. Саме він став засновником Константинополя - столиці Римської імперії і зробив християнську віру головною релігією. Власники цього імені по природі своєї особистості неординарні, яскраві, дуже цікаві, суперечливі, суттєво залежні від свого настрою.

Ім'я Олександр має давньогрецьке походження і означає "захисник", "той, хто уберігає від мужа". Це ім'я часто зустрічалося в Стародавній Греції. Олександр - це гордий і впевнений в собі чоловік. Він прагне до лідерства, хоче бути авторитетом для інших.

Ім'я Павло прийшло до нас з латинської мови. Воно з'явилося з латинського слова "paulus", що означає "малий" або "невеликий". Популярним ім'я стало після прийняття християнства в Римській імперії. Пов'язано це з ім'ям апостола Павла.

Павла можна назвати співпереживання. Він проявляє щиро увагу до оточуючих його людей і його інтерес не носить корисливого характеру.

Ім'я Федір походить від давньогрецького імені Теодорос, яке має значення "дарований Богом", "Божий дар".

Федір - цілеспрямований, впевнений у собі, чесний, напористий, незалежний і самостійний чоловік. Він небагатослівний, потайливий, акуратний, надійний і міцний.

Фото: pinterest.ru

4 листопада церква вшановує святого рівноапостольного єпископа Ієрапольского Аверкія. Чудотворець прославився в II столітті у Фрігії.

Зараз ви читаєте новину «День ангела 4 листопада: хто сьогодні іменинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі