пʼятниця, 23 лютого 2024 11:48

Демобілізація строковиків: оборонний Комітет Ради ухвалив рішення

Демобілізація строковиків: оборонний Комітет Ради ухвалив рішення
У Верховній Раді розглядають законопроєкт про звільнення строковиків. Фото: rada.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув та рекомендував парламенту ухвалити президентський законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.

Ухвалити проєкт рекомендується за умови врахування комітетської пропозиції. Про це у коментарі Укрінформу повідомив секретар Комітету Роман Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон про мобілізацію можуть ухвалити вже цього тижня - нардеп

За його словами, оборонний комітет пропонує встановити, що під час проведення загальної мобілізації і дії правового режиму воєнного стану строковики, термін військової служби яких закінчився під час воєнного стану та службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються в запас у строки, визначені указом Президента України.

Пропонується також врахувати, що такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації впродовж 12 місяців з дня звільнення в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.

Напередодні президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію строковиків. Документ направили на розгляд Комітету з нацбезпеки.

Термінів демобілізації у документі немає, їх буде встановлювати указ президента.

Зараз ви читаєте новину «Демобілізація строковиків: оборонний Комітет Ради ухвалив рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі