понеділок, 08 лютого 2021 20:23

Де можемо стати успішними: назвали головні позитивні риси українців

Де можемо стати успішними: назвали головні позитивні риси українців
Остап Стасів: Ми готові дати нові формати існування людства на 100-200 років уперед. Фото: Сергій Старостенко

Українці мають багато позитивних рис. Вони можуть стати нашим каталізатором до успіху.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів соціальний підприємець, співзасновник Відкритого університету Майдану Остап Стасів.

"Ми підприємливі. Здатні творити. Це велика перевага. Українці швидко адаптуються. Наприклад, добре дають собі раду за кордоном. Знають багато мов, легко навчаються, ідуть на контакт.

Можемо організуватися. Ще з Майдану побутує жарт: українцю треба кілька місяців, щоб повісити поличку в квартирі, і пару годин, аби побудувати барикаду. З точки зору психології та культури - це крута якість. Але проблема в тому, що всі ці характеристики несталі. Вдаємося до них тільки, коли припече", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Політичні вподобання людей свідчать, що можемо пробити дно" - Стасів

За його словами, Україна є унікальною лабораторією формування нових соціальних парадигм мислення.

"Ми готові дати нові формати існування людства на 100-200 років уперед, сильно вплинули на майбутнє подіями 2013-2014 років. Історики, соціологи, філософи з усього світу ще довго вивчатимуть наш досвід", - додає Остап Стасів.

Повне інтерв'ю читайте у номері від 4 лютого.

"Відкритий Університет Майдану" — освітній проєкт та однойменна громадська організація в Українi. Бере початок з ініціативи, яка виникла під час подій на Майдані 2013 року. Cтворений, щоб сприяти формуванню якісного громадянського суспільства через освіту. Навчання на безкоштовній онлайн-платформі пройшли майже 100 тисяч студентів.

Зараз ви читаєте новину «Де можемо стати успішними: назвали головні позитивні риси українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі