субота, 13 березня 2021 00:38

Данілов прояснив ситуацію навколо "Мотор Січі"

Данілов прояснив ситуацію навколо "Мотор Січі"
"Мотор Січ" повернуть у власність української держави. Фото: АТ "Мотор Січ"

Мова про націоналізацію запорізького підприємства "Мотор Січ" не йде, а всі заяви про це є елементом інформаційної війни проти України.

"Слово націоналізація жодним чином не було застосовано ні на засіданні РНБО, ні в рішенні, яке приймала РНБО, ні на брифінгу, на якому я виступав. Були зовсім інші слова. Ми сьогодні знаходимось в інформаційній війні з Російською Федерацією, яка має безпосереднє відношення спільно з китайцями до спроби захоплення підприємства "Мотор Січ", тому ми маємо сьогодні таку негативну інформацію стосовно націоналізації.

Мова йшла про те, що підприємство "Мотор Січ" найближчим часом буде повернуто у власність українського народу в законний спосіб, згідно чинного українського законодавства. Ми не можемо дозволити собі, перебуваючи в стані війні, віддати в чужі руки підприємство, від якого залежить наша обороноздатність", - сказав секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував можливість продажу "Мотор Січі" китайцям

11 березня РНБО ухвалила рішення, згідно з яким підприємство "Мотор Січ" буде повернене у власність української держави у законний спосіб.

Раніше президент Володимир Зеленський запевнив, що за свого президентства не дозволить Китаю або будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії "Мотор Січ".

Китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" почали міжнародний арбітраж з метою стягнення з держави Україна $ 3,5 млрд, оскільки кваліфікують дії української влади як експропріацію їх інвестицій в це підприємство.

Зараз ви читаєте новину «Данілов прояснив ситуацію навколо "Мотор Січі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі