середа, 21 грудня 2022 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов звернувся до іранських інструкторів

Данілов звернувся до іранських інструкторів
Україна буде знищувати іранських інструкторів. Фото: eastnews.ua

Україні буде знищувати іранських інструкторів, які готують російських військових.

Навчання з іранцями відбувалося на території України, сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Навчання щодо цих дронів відбувалося на території нашої країни, на території захопленого Криму, на частині захопленої території наших областей. Це стосується безпосередньо Херсонської області", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран міг передати Росії сотні бойових БПЛА – Пентагон

Данілов закликав іранських інструкторів не їхати в Україну.

"Частина з цих інструкторів уже не поїде додому у тому вигляді, у якому вони приїхали. Це підтверджується даними нашої розвідки, це підтверджують наші фахові люди, які цим питанням безпосередньо займалися. Я б не радив на сьогодні жодному представнику іншої країни їхати на нашу територію для того, щоб воювати на боці Російської Федерації. Небезпека бути знищеними на нашій території для вас буде вкрай і вкрай велика", – зазначив Данілов.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

Влада Ірану категорично відкидала звинувачення в продажу безпілотників Російській Федерації. У Тегерані також заперечували, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму для навчання росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки та американського телеканалу CNN.

Зараз ви читаєте новину «Данілов звернувся до іранських інструкторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі