неділя, 31 січня 2021 17:00

Чудо в небі та концерт в бульбашках. Як світ прожив тиждень - у фото
10

По території України пронісся циклон, який засипав снігом і паралізував частину регіонів. А над Лапландією 15 хвилин мерехтіло Полярне сяйво.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з головними подіями тижня у фотографіях.

ПОДІЇ В УКРАЇНІ:

Автор: Getty Images
 

Розташоване у Бахчисарайському районі Криму Загорське водосховище зняли з висоти пташиного польоту. Раніше воно разом із Щасливенським живили Ялту та південний берег півострову. За рік істотно обміліли. Воду людям подають погодинно.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після окупації Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили. Окупанти почали інтенсивно використовувати воду з водосховищ природного стоку й підземних джерел. За заявами екологів, це призвело до засолення ґрунту на півострові.

Автор: Getty Images
 

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко спілкується з колегами в залі Верховної Ради 26 січня. Після канікул у парламент прийшла в новому образі. Змінила зачіску, "омолодила обличчя".

Цього дня її підловили на переписці з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Писала йому про бажання "продовжити розмову" і запросила до себе в гості.

Автор: Gazeta.ua/Сергій Старостенко
 

ФОПи вийшли на марш протесту 28 січня. Кілька тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності. Звідти колоною пішли до будівлі Конституційного суду. Далі - до представництва Євросоюзу. Потім - за 7 км до посольства США. Колона паралізувала рух проспектом Перемоги. Її супроводжували правоохоронці.

Автор: Reuters
 

Нацгвардійці допомагають жінці потрапити до столичної лікарні, яка займається інфікованими коронавірусом пацієнтами. Фото зроблене у перший день після завершення локдауну в Україні, 25 січня.

Цього дня в країні зареєстрували менше 3 тис. нових випадків інфікування коронавірусом. Влада стверджує, що локдаун пригальмував поширення інфекції. Однак при меншій кількості інфікованих кількість госпіталізації залишається високою. Австралійський інститут Льове склав рейтинг країн, які найгірше відреагували на пандемію Covid-19. Україна в ньому зайняла 90-те місце з 98 можливих.

Автор: Ukrinform
 

На початку тижня на Україну насунувся циклон. Снігом засипало кілька регіонів. Найскладніша ситуація в Одесі. У ніч на 28 січня там упало понад 500 дерев і стовбурових гілок, 3 ліхтарі. Хуртовина паралізувала рух в області - перекрили навіть міжнародні траси. Без електроенергії залишилися 4 мікрорайони міста та 123 населених пунктів Одеської області.

Уперше за 2 роки в Одеській і Миколаївській областях оголошували 3-й рівень небезпеки - червоний.

ПОДІЇ У СВІТІ:

Автор: Reuters
 

Майстер із пошиття взуття Скотт МакКі ремонтує підошви на фабриці Tricker's у Нортгемптоні, Великобританія. МакКі працює зі взуттям майже 25 років - із 15-ти. Світлина зроблена 25 січня.

Tricker's - це британський бренд із 200-річною історією. Спеціалізується на виготовленні черевиків та туфель у стилі "кантрі". Зараз Tricker's випускає і офісні моделі. Взуття цієї марки носить Принц Чарльз.

Автор: Reuters
 

Американський гурт The Flaming Lips виступає на своєму концерті в штаті Оклахома, США, 22 січня. Захід організували з дотриманням карантинних вимог - виконавці і гості були в індивідуальних пластикових кулях. В середині кожної облаштували динамік, вентилятор, поставили пляшку води і табличку з написом "тут дуже жарко". Перформанс фанатам сподобався. Гурт обіцяє продовжити виступати в бульбашках.

Автор: Reuters
 

25 січня у небі над Лапландією у Фінляндії можна було спостерігати Полярне сяйво. Рідкісне явище розфарбувало небо у яскраві зелені та рожеві візерунки. Видовище тривало лише 15 хвилин.

Північне сяйво виникає, коли частинки сонячного вітру досягають земної атмосфери. Найчастіше його можна зустріти у Швеції, Норвегії та Фінляндії.

Автор: Getty Images
 

Місто Фултондейл в американському штаті Алабама зруйнував потужний торнадо. Він пронісся регіоном у ніч на 25 січня. Стихія забрала життя 14-річного підлітка - його знайшли під завалами підвалу. Десятки людей отримали травми. Швидкість вітру перевищувала 240 км/год. Він повалив дерева, потрощив будівлі, перекидав автівки. По вулицях розкидало меблі та побутову техніку.

Автор: Getty Images
 

Службовці Національної гвардії штату Іллінойс вакцинують жителів проти Covid-19, 26 січня. Пункт масової вакцинації облаштували у конференц-центрі Tinley Park. Це перший масовий центр вакцинації в окрузі, до якого входить місто Чикаго.

в Конвенційному центрі Тінлі-Парк 26 січня 2021 року в парку Тінлі, штат Іллінойс. Місце є першим масштабним центром вакцинації в окрузі Кук, до якого входить 3-мільйонне місто Чикаго. За достатньої кількості вакцин у центрі можуть робити 3 тис. щеплень на день.

Зараз ви читаєте новину «Чудо в небі та концерт в бульбашках. Як світ прожив тиждень - у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі