вівторок, 01 вересня 2009 12:38

Що почують від Путіна у Польщі - ЗМІ

Що почують від Путіна у Польщі - ЗМІ

Візит російського прем"єр-міністра Володимира Путіна в Польщі, ймовірно, стане однією з головних політичних подій 2009 року в Росії - вважає московська "Независимая газета".

На її думку, про це свідчить "потужна пропагандистська кампанія", яка в Росії передувала цьому візиту. "Независимая газета" називає документальний фільм про Пакт Ріббентропа-Молотова, який було показано на державному телеканалі, "огидним" .

"Ведомости" визначають поїздку Путіна як "візит примирення". Щоденна газета підкреслює, що прем"єр-міністр Росії "пише у провідній польській газеті статтю, у яких інтерпретація початку війни в 1939 році відрізняється від обов"язкової в СРСР".

"Ведомости" також наводять думку відомого російського експерта Федора Лук"янова, який вважає, що "стаття Путіна була призначена для залагодження відносин в історичних питаннях, не тільки Польщі, а й всієї Європи". За Лук"яновим, текст російського прем"єр-міністра "повинен був показати, що Росія не бажає подальшого погіршення".

У свою чергу, "Час новин" прогнозує що промова Путіна у Вестерплатте "може бути ключова подія для майбутніх російсько-польських відносин ".

З того, як поляки "відфільтрують" слова глави уряду Росії, багато в чому буде залежати не тільки нормалізація двосторонніх відносин, а й загальний клімат у відносинах Росії з країнами Східної Європи - повернувши історію ХХ століття, вони є майданчиком "порахунків з Москвою", пише російська газета.

На відміну від цього, "Коммерсантъ" зазначає, що після попереднього візиту Путіна до Польщі в 2005 році російсько-польські відносини погіршилися. За даними газети, нинішній візит створює можливості для їх вдосконалення.

Тому що розгорнута в Росії кампанію проти "фальшування історії" не йде так гладко, від президента Володимира Путіна знову очікують "різкого політичного виступу", пише "Коммерсантъ".

Зараз ви читаєте новину «Що почують від Путіна у Польщі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі