четвер, 09 вересня 2021 14:07

Covid-19 в Україні: оновили вимоги щодо самоізоляції контактних осіб

Covid-19 в Україні: оновили вимоги щодо самоізоляції контактних осіб
Припинити самоізоляцію можна отримавши негативний результат тесту. Фото: pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я оновило стандарти надання медичної допомоги Covid-хворим.

Відтепер контактні вакциновані особи не самоізолюються, повідомляє пресслужба МОЗ.

"Моніторинг за контактними особами встановлюватимуть на 14 днів від останнього контакту з підтвердженим або можливим випадком інфікування. Контактні особи з повний курсом імунізації, а також ті, хто перехворів на коронавірус упродовж останніх шести місяців, можуть не самоізолюватися, якщо немає симптомів. Якщо симптоми з'являються, людина має обстежитися на визначення антигену SARS-CoV-2", - ідеться в повідомленні.

Контактні особи, незалежно від того чи є в них симптоми, мають пройти тестування на п'ятий день після контакту й перебувати на обсервації. Припинити самоізоляцію можна, якщо буде негативний результат тесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща відкрилася для українців: що необхідно знати

За останню добу в Україні виявили 3663 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 342, медпрацівників - 63. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 306 939 осіб. Померли 54 175 пацієнтів, із них 61 - за останню добу. Одужали 2 217 563 особи, за останню добу - 1546.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 в Україні: оновили вимоги щодо самоізоляції контактних осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі