пʼятниця, 24 вересня 2021 14:47

Чотири області можуть перейти до червоної зони карантину

Чотири області можуть перейти до червоної зони карантину
Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть потрапити до червоної зони. Фото: Reuters

Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть перейти до червоної зони.

Це може відбутися протягом двох-трьох тижнів, сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 24 вересня вже дев'ять регіонів демонструють ознаки помаранчевого рівня. Є певна частина регіонів, які перебувають у зоні ризику входження навіть у червоний рівень епіднебезпеки. Це Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Ці регіони можуть перейти до червоного рівня протягом двох-трьох тижнів. Тому вони потребуватимуть найбільшої уваги", - сказав він.

МОЗ цього тижня зафіксувало найшвидші темпи зростання захворюваності Covid-19 2021 року. 68% – зростання нових випадків захворювання, 51% – зростання госпіталізацій.

Навантаження на систему охорони здоров'я країни контрольоване, сказав Кузін. 34% ліжок реанімації, 31% ліжок із киснем і 13% апаратів ШВЛ зайнято. 95% госпіталізованих – невакциновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала інноваційні ковід-ліки

"Майже в кожному регіоні штам Delta реєструється майже по всіх випадках госпіталізованих людей", – додав Кузін.

В Україні дев'ять регіонів досягли помаранчевого рівня епіднебезпеки за показниками захворюваності на коронавірус. До помаранчевої зони віднесли Київ, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Луганську, Миколаївську, Харківську, Херсонську та Черкаську області.

За останню добу в країні виявили 9058 нових хворих на коронавірус. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 379 483 особи. Померли 55 424 пацієнти, із них 140 – за останню добу. Одужали 2 240 388 осіб, за останню добу – 2415.

Зараз ви читаєте новину «Чотири області можуть перейти до червоної зони карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі