неділя, 14 квітня 2024 16:20

Чорноморський флот РФ втратив близько третини своїх кораблів

Чорноморський флот РФ втратив близько третини своїх кораблів
В України ще багато роботи у Чорному морі. Фото: ГУР

З початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів.

Але Україні ще є над чим працювати, сказав речник Військо-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Якщо мовою цифр, то можемо говорити про третину. Але, звісно, є важливим якісний показник. Тому ще є багато над чим працювати. У першу чергу це стосується носіїв крилатих ракет, яких вони мають десяток в акваторії Чорного моря", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі "штормить" російський флот - Гуменюк

Силам оборони України вдалося відновити цивільне судноплавство у Чорному морі. Це критично важливо для експорту.

Плетенчук додав, що не варто забувати про загрози, які становить Росія у Чорному морі. Росіяни посилили авіаційну складову, у Чорноморському регіоні постійно присутні російські літаки. Це проблема для України.

Український дрон MAGURA V5, який створювали спеціально для полювання на військові кораблі, ще не розкрив свої можливості на повну силу.

На цих морських безпілотниках планується розмістити засоби ППО й, можливо, інші системи ураження. Про це в коментарі Українській правді розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот РФ втратив близько третини своїх кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі