понеділок, 27 січня 2014 20:10

Цього літа Затока стане більш популярною завдяки ентузіастам з депутатьскої групи "Реформи і порядок"

Депутати селищної ради СМТ Затока заснували депутатьську групу "Реформи і порядок". Завдяки їхній роботі було відремонтовано чотири паркові алеї у селищі, розроблено неповторний стиль Затоки. Сьогодні група разробила і намагається забезпечити ряд заходів, які мають врятувати курорт.

 

 

На думку Голови Селищноi Ради Звягiнцева Василя Iвановича. Найбільша проблема Затоки – водопостачання. Вода з верхніх водоносних шарів містить безліч домішок і вимагає очищення. Накопичення стоків у природних водоймах може призвести до екологічної катастрофи. Затока, Одеської області, сьогодні – це більше мільйону туристів щороку.

Як містечко сьогодні виходить із ситуації?

- Одразу після виборів 2010 року перед новообраними депутатами селищної ради Затоки повстало завдання: створити дієвий інструмент втілення тих планів із якими кожен прийшов до ради, – згадує секретар селищної ради Сергій Кулик, - але не обійшлося без тиску. На кожного з нас, намагалися впливати різні зацікавлені особи і організації. Проте, після виборів нового складу депутатів були реалізовані дії, які призвели до значних поліпшень. Ми створили комунальне підприємство "Затока", яке почало наводити лад у селищі: на вулицях та пляжах стало чисто навіть у пік курортного сезону, тому що сміття стали вивозити. Про це дбали не лише відповідні структури, але й самі підприємства сфери обслуговування. До речі сувенірні кіоски, алеї, місця харчування, як, загалом і сама Затока, отримали єдиний, привабливий стиль.

 

Ці покращення були досягнутi командною працею Депутатiв та Олександра Погорєлого, який з квітня до серпень 2011 очолював КП "Затока", -стверджує Сергій Кулик. - Але реалізація плану зійшла нанівець, коли на Олександра і депутатів почали тиснути.

Аби протистояти зовнішньому впливу у 2012р була створена депутатська група "Реформи і порядок", що поставила на меті покращення ситуації у селищі. Сезон 2012-13р показав, що це завдання не таке просте як оцінювалося спочатку. Без розробки та реалізації серйозних інвестиційних проектів з будівництва нового водоканалу, сучасної набережної, та іншої інфраструктури - поліпшення не настануть, стверджують місцеві жителі. Для допомоги в цьому був запрошений Олександр Погорєлий, який вже зарекомендував себе досвідченим фахівцем, проявив себе небайдужим, ініціативним й результативним менеджером.

Врешті була розроблена програма розвитку СМТ Затока до 2016р, залучені міжнародні інвестиції і стартував великий проект. За мету поставлено реальні цілі: збільшити кількість туристів до Затоку та підняти обсяг ринку послуг для туристів на курорті мінімум на 20%. Втілювати ці завдання буде команда з фахівців найвищого рівню (інженери, економісти, соціологи).

- Ми мали розчистити містечко і від сміття, і від схем виводу значної частини прибутку, та забезпечити максимальні надходження до місцевого бюджету. - розповідає Олександр Погорєлий. - Крім того був разробленний брендбук селища, на основi якого були розробленi та встановленi малi архiтектурнi форми Курортноi iнфраструктури - розповідає Олександр. - Майже з нуля побудовані 4 паркові алеї. Це те, що кожен може бачити на власні очі. Насправді, найбільший обсяг робіт був виконаний у частині залучення інвестицій. Більше двох років ми розробляли план привабливий для і для інвесора і для Затоки. Адже те, що ми створюємо має принести користь всім мешканцям і гостям курорту.

 

Але перед селнщною радою стоїть багато питань, які вимагаять негайного вирішення. Існують проблеми з водопосточанням та каналізацією, пожежною безпекою баз і готелів. Недостатньо ефективна робота рятувальних служб. Є проблеми із під'їзними шляхами до пляжів для прибиральної техніки. Реалізація розробленого плану розвитку Затоки дозволить вирішити всі питання. І за для цього нам вдалося створити команду професiйних фахiвцiв, якi мають великий досвiд успiшно реалiзованих рiзнопланових проектiв та залучити іноземного інвестора. Ним стане відомий естонський підприємець Марсель Віхманн - один з найбагатших людей Естонії, має інвестпроекти по всьому світі.

- Затока - прекрасна земля із своїм унікальнім кліматом, - стверджує Марсель. - Лиман і відкрите море створюють унікальний мікроклімат як для відпочинку, так і лікування. При розумному хазяйнуванні це містечко може перетворитися у Європейський балеологічний центр, який працюватіме цілий рік. Я повірив людям, депутатам групи "Реформи і порядок", повірив молодому, енергійному Олександру Погорєлову. Впевнений, ми в Затоці створимо першу в Україні інституцію ефективного управління колективними засобами. І ентузіасти "Реформи і порядок" зробили для цього гарний старт.

Зараз ви читаєте новину «Цього літа Затока стане більш популярною завдяки ентузіастам з депутатьскої групи "Реформи і порядок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі