вівторок, 23 січня 2018 14:16

Coca-Cola оголошує нову глобальну концепцію, щоб допомогти створити світ без відходів

Coca-Cola оголошує нову глобальну концепцію, щоб допомогти створити світ без відходів
Компанія Coca-Cola планує збирати та переробляти таку ж кількість пляшок та банок, яку вона випускає на ринок. Фото: Pic2.me

Компанія Coca-Cola встановлює ціль – до 2030 року збирати та переробляти таку ж кількість пляшок та банок, яку вона випускає на ринок.

Атланта (США) 19 січня 2018 р. Coca-Cola оголосила, що цілковито змінює свою політику щодо упаковки та ставить таку глобальну ціль: до 2030 року збирати та переробляти таку ж кількість упаковки, яку вона випускає на ринок.

Ця ціль є основним елементом нової концепції "Світ Без Відходів", яку Система Coca-Cola має намір підтримати значними інвестиціями протягом багатьох років. Діяльність у цьому напрямку починається з усвідомлення того, що упаковка для їжі та напоїв є важливою складовою сучасного життя людей. Але ще більше зусиль та дій має бути зроблено, щоб зменшити кількість відходів упаковки.

"Світ має проблему упаковки – проблему, яка не виникла сама по собі – і ми, як і всі інші компанії, несемо відповідальність за допомогу у вирішенні цієї проблеми, – сказав Джеймс Квінсі, президент та СЕО The Coca-Cola Company. – Через нашу концепцію "Світ Без Відходів" ми інвестуємо і у нашу упаковку, і у нашу планету, щоб допомогти залишити цю проблему у минулому".

Компанія та її партнери-ботлери (виробники напоїв):

Інвестують у планету. До 2030 року Coca-Cola прагне допомагати збирати та переробляти таку ж кількість упаковки, яку вона випускає на ринок, незважаючи на її походження. Компанія інвестує кошти та розповсюджує знання, щоб допомогти людям зрозуміти, яку упаковку, як і де можна переробити. Ми підтримуватимемо збір усієї упаковки в галузі, включаючи пляшки від інших компаній. Система Coca-Cola працюватиме з місцевими громадами, партнерами у галузі, споживачами та клієнтами, щоб допомогти вирішити питання стосовно відходів упаковки та забрудненості ними навколишнього середовища, зокрема водойм.

Інвестують в упаковку. Щоб досягти встановленої цілі, Компанія Coca-Cola продовжуватиме покращувати пляшки, щоб вони стали на 100% переробними. Задля цього Компанія буде використовувати більше складників упаковки з перероблених матеріалів; розвивати використання полімерів рослинного походження або зменшувати кількість пластику в кожній пляшці. До 2030 року Coca-Cola прагне випускати пляшки, де 50% вмісту складають перероблені матеріали. Ціль – встановити новий світовий стандарт для упаковки напоїв. На даний момент, більшість упаковки Компанії у світі є переробною. В Україні вся упаковка, у яку фасується продукція Компанії Coca-Cola, є переробною. Переробними є не тільки, власне, пляшки, а й кришечки, етикетки, а також і транспортна тара, у якій напої "подорожують" у магазини. Важливо, що кожен вид споживчої і транспортної упаковки може бути перероблений на території України – відповідні промислові підприємства вже існують і працюють.

Зобов'язання Coca-Cola згідно з концепцією "Світ Без Відходів" – це вже наступний крок на шляху сталого розвитку Компанії. До цього зусиллями Компанії вже було відновлено таку ж кількість води, яка використовується для виробництва напоїв. Атож, Coca-Cola досягла та перевищила свою ціль стосовно відновлення води на 5 років раніше – у 2015 році. Ці зусилля лише частина ширшої стратегії Компанії, яка полягає у тому, щоб усвідомлено зростати як "Компанія різноманітних напоїв".

"Пляшки та банки не повинні шкодити нашій планеті, і світ без відходів — це можливо, — сказав Квінсі. — Такі компанії як наша повинні бути лідерами. Споживачі в усьому світі піклуються про планету, і вони очікують активних дій від компаній. Це саме те, що ми збираємося зробити, і ми запрошуємо інших долучитися на цьому непростому та критично важливому шляху".

Coca-Cola також спрямує зусилля на співпрацю з новими партнерами на регіональному та місцевому рівнях та планує працювати зі своїми ключовими клієнтами, щоб мотивувати споживачів до дій, спрямованих на переробку більшої кількості упаковки.

Для детальнішої інформації, відвідайте: Coca-Cola Journey та Coca-Cola Journey Ukraine

Про Компанію Coca-Cola в Україні та світі

Coca-Cola представлена в Україні компанією "Кока-Кола Україна" та компанією "Кока-Кола Беверіджиз Україна". Разом ці дві компанії називають "Система Компаній Кока-Кола в Україні".

"Кока-Кола Україна" є українським підрозділом глобальної Компанії "Кока-Кола" та відповідає за маркетинг брендів. Глобальна компанія "Кока-Кола" (The Coca-Cola Company) була заснована 1886 року. Вона розробляє і реалізує маркетингові стратегії брендів та торгових марок, а також виробляє для своїх ботлерів (підприємств, що розливають продукцію) смаки для напоїв під близько 400 брендами. Головний офіс компанії розташований в Атланті (Джорджія, США). Coca-Cola — це не лише напій або бренд, але й унікальна система з більш ніж 300 компаній, що працюють у понад 200 країнах. З 21-го бренду Компанії вартістю більше мільярда доларів, 19 — доступні у смаках з нижчим вмістом цукру, щоб допомогти людям контролювати кількість доданого цукру.

"Кока-Кола Беверіджиз Україна" — компанія, яка здійснює виробництво напоїв та їх дистрибуцію в Україні. Вона є українським підрозділом міжнародної компанії "Кока-Кола Хеленік" (Coca-Cola Hellenic). Компанія "Кока-Кола Хеленік" (Coca-Cola Hellenic) – найбільший ботлер Кока-Кола за межами США. Займається розливом та дистрибуцією безалкогольних напоїв на умовах франчайзингу "Компанії Кока-Кола". Зареєстрована у Греції 2000 року, "Кока-Кола Хеленік" налічує близько 43 000 працівників, з об'ємом продажу більш ніж 2 мільярди умовних упаковок продукції. Компанія обслуговує більше 560 мільйонів замовників щорічно. "Кока-Кола Хеленік" працює у 28 країнах.

The Coca-Cola Company розпочала свою діяльність в Україні у 1992 році. Перший завод в Україні відкрився у Львові 1994 року. А вже 1998 року на повну потужність запрацював новозбудований завод компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна" біля міста Бровари, на Київщині. Сьогодні у Системі Компаній Кока-Кола в Україні працює 1650 працівників, з них близько 1000 — безпосередньо на виробництві. Серед контрагентів "Кока-Кола" — 1400 українських постачальників, що працюють у галузях виробництва цукру, пакувальних і полімерних матеріалів, сокового концентрату та багато інших. Продукцію "Кока-Кола" продають 87 000 українських магазинів і ресторанів.

Разом з партнерами ботлерами, Кока-Кола дає роботу більш ніж 700 000 людей по всьому світу.

The Coca-Cola Company серйозно і відповідально ставиться до позитивних внесків у світ. Це ставлення проявляється у зменшенні кількості цукру в напоях та привнесенні нових різних смаків у напоях людям повсюдно у різних куточках світу. Також здійснюється активна діяльність над зменшенням впливу на навколишнє середовище.

Так, "Кока-Кола Україна" вже багато років започатковує та втілює амбітні проекти спрямовані на захист навколишнього середовища. Зокрема, це відновлення водних ресурсів та освітні ініціативи щодо поводження з відходами.

Проекти з відновлення води "Кока-Кола Україна" реалізує спільно з партнерами: Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Українським товариством охорони птахів (ТОП). Головна мета цих проектів – повернути у природу стільки ж води, скільки було використано у виробництві напоїв. Протягом 2016-2017 років було відновлено близько 740 млн м3 води, що підтверджено Limnotech.

Проекти спрямовані на формування свідомості щодо проблеми поводження з відходами розпочалися в Україні у партнерстві з ГО "Україна без сміття". Зокрема, у пілотному проекті #Cортую взяли участь 43 школи Чернівців (тренінги із сортування відходів та встановлення контейнерів для роздільного збору відходів) та проект розпочато ще у 2 загальнонаціональних університетах. Крім того, у листопаді 2017 стартував пілотний проект з роздільного збирання твердих побутових відходів у м. Вишгород (Київщина).

У 2017 році досягнута нова ціль амбітна ціль — використано на 16% менше пластику (PET) порівняно з базовим 2010 роком завдяки впровадженню програм зменшення кількості матеріалів для упаковки.

Для додаткової інформації відвідайте глобальний діджитал журнал Coca-Cola Journey на www.coca-colacompany.com та Coca-Cola Journey Ukraine і підпишіться на Кока-Колу у соцмережах (Twitter, Instagram, Facebook and LinkedIn).

Зараз ви читаєте новину «Coca-Cola оголошує нову глобальну концепцію, щоб допомогти створити світ без відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі