субота, 06 квітня 2024 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи збільшать штрафи за неявку у ТЦК: нардеп відповів

Чи збільшать штрафи за неявку у ТЦК: нардеп відповів
Рішення про збільшення штрафу за неявку до ТЦК може ухвалити суд. Фото: ТСН

Рішення про збільшення штрафу за неявку до ТЦК може ухвалити суд.

Відповідний законопроєкт вже розглядається у парламенті. Про це в ефірі телемарафону повідомив секретар Комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині розшукують 30 тис. військовозобов'язаних. Поліція має доставити їх до ТЦК

"Таке рішення може прийняти суд. Цей законопроєкт зараз перебуває у правоохоронному комітеті. Він був внесений паралельно з основним законопроєктом - це зміни до Адміністративного кодексу. Зараз правоохоронний комітет буде розглядати ці норми. І потім стане зрозуміло, з якими нормами та статтями вій вийде в зал", - пояснив він.

Костенко додав, що парламент працює, щоб законопроєкт про мобілізацію та інші супутні законопроєкти розглядалися паралельно.

Новий мобілізаційний законопроєкт розглядатиметься на наступних пленарних засіданнях Верховної Ради, які відбудуться 10-12 квітня.

Про це повідомила народна обраниця від "Голосу" Юлія Клименко. Співрозмовник LIGA.net у цій же фракції надав порядок денний наступних засідань парламенту, складений станом на 18:30 3 квітня.

За ним, мобілізаційний законопроєкт голосуватиметься у другому читанні, але статус документа помічений як "не готовий". Це пов'язано з відсутністю висновку профільного комітету, зауважень Головного юридичного управління Ради та порівняльної таблиці.

Зараз ви читаєте новину «Чи збільшать штрафи за неявку у ТЦК: нардеп відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі