середа, 13 серпня 2008 13:34

Цхінвалі після атаки грузинськими "Градами" (ФОТО)
17

У Цхінвалі наводять лад: прибирають трупи, уламки снарядів жителі розбирають на пам"ять.

Фото Reuters

За матеріалами Інтерфакс-Україна

З вулиць і площ Цхінвалі продовжують прибирати трупи солдатів, повідомляє з місці подій кореспондент "Інтерфаксу".


З тілами загиблих протягом дня працювали судово-медичні експерти, слідчі і прокурори.

На одному з міських перехресть до цих пір стоять обгорілі уламки російського танка і підбитий бронетранспортер. На вулиці розсипані осколки снарядів системи залпового вогню "Град", люди розбирають їх на пам"ять.

Зрідка вдалині чути одиночні рушничні і автоматні постріли, на вулицях - сильний запах пилу і гару.

Від сьогодні ж у Цхінвалі набуває чинності комендантська година.

Для забезпечення роботи комендантської години створені комендатури, повідомив секретар Ради Безпеки Південної Осетії Анатолій Баранкевич.

"Ніч в Цхінвалі пройшла нормально. Сьогодні набуває чинності комендантська година. У нас створені комендатури для її забезпечення", - заявив він.

"Службу нестимуть співробітники правоохоронних органів Південної Осетії у взаємодії з російськими миротворцями", - додав А.Баранкевич.

За його словами, на вулиці Цхінвалі виходять патрулі.

"Глава республіки Едуард Кокойти знаходиться також в Цхінвалі", - заявив у середу секретар Ради безпеки Південної Осетії А. Баранкевич.

За його словами, "влада республіки приступила до налагодження мирного життя, зруйнованого нападом Грузії."

Їм доводиться вирішувати відразу багато питань, пов"язаних як із загиблими, так і такими, хто залишилися в живих.

"У нас працює хлібозавод. Ми зараз ховаємо загиблих і померлих від ран жителів республіки, зараз виїхали для проведення похоронів в сільські райони", - розповів А.Баранкевич.

За його словами, в даний час в Цхінвалі і в сільських районах Південної Осетії працює слідча бригада РФ, яку очолює Олександр Бастрикін.

"Слідчі ведуть допити потерпілих, описують звірства які скоювали грузинські військові проти мирного населення Південної Осетії, все фіксується і документується", - сказав. А.Баранкевич.

За його словами влада республіки найближчим часом за допомогою російських рятувальників планують забезпечити підвезення води налагодити подачу газу і електроенергії в зруйнований війною Цхінвалі і сусідні села.

Як повідомлялося, Росія оприлюднила офіційні дані про втрати в зоні конфлікту Південної Осетії - 74 убитими, 171 пораненими, 19 осіб пропали безвісти.

Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник начальника Генштабу ЗС Росії Анатолій Ноговіцин.

Зараз ви читаєте новину «Цхінвалі після атаки грузинськими "Градами" (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі