пʼятниця, 05 червня 2009 18:27

Черновецький зменшить кількість безпритульних собак

Черновецький зменшить кількість безпритульних собак

КМДА має намір скоротити кількість бездомних тварин шляхом вилову протягом наступних двох місяців, щоб цей показник впав як мінімум в три рази.

Відповідне протокольне доручення дав сьогодні в ході розширеного засідання Колегії КМДА перший замголова КМДА Денис Басс.

Завдання стосується шести районів столиці, де зафіксована найбільша кількість скарг від жителів.

"Кількість скарг від жителів міста почастішала з приводу збільшення кількості бездомних тварин, які кусаються і гавкають. Ми зараз виділимо додатковий фонд і проводитимемо додаткові патрулі, особливо в тих місцях, де кількість скарг почастішала", - сказав Басс.

У ході доповіді на засіданні про хід виконання заходів Програми регулювання кількості бездомних тварин в Києві стало відомо, що в середньому в районах міста фіксується по 50 скарг щомісяця, проте частіше ця кількість складає 20-40, в половині районів міста цей показник вищий.

У Святошинському районі спостерігається найбільша кількість скарг - 80.

До речі, цього року в Києві відловили всього 18 собак. На вилов бездомних тварин в держбюджетф заплановано 16 тис. грн. Минулого року фінансування по цій статті складало 25 тис. грн. Вилов одного собаки коштує 200 грн.

На сьогодні в Києві нараховано 1070 бездомних собак.

За матеріалом Главред

Зараз ви читаєте новину «Черновецький зменшить кількість безпритульних собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі