четвер, 24 грудня 2009 10:07

Черновецький влаштує новорічний розпродаж землі

Черновецький влаштує новорічний розпродаж землі

Сьогодні на своїй сесії Київрада має намір продати 44 земляні ділянки. Ще по 60 наділам має бути вирішено питання здачі в оренду. За це планується виручити 400 млн грн.

Необхідність земельного розпродажу представники муніципалітету мотивують тим, що бюджет потребує додаткових коштів. Нібито через величезну дірку в міському бюджеті спостерігаються затримки з виплатами зарплат.

При цьому прихильники столичного мера Леоніда Черновецького не мають наміру виставляти ділянки на аукціон, на якому землю можна продати вигідніше. Виділення ділянок депутати Київради сьогодні схвалюватимуть голосуванням.

У проектах рішень уже вказані компанії, які отримають ділянки, і ціна, яку вони заплатять за них. Чиновники стверджують, що такий продаж дозволить їм виручити близько 400 млн. грн.

Найдорожча ділянка, відзначає видання, яка планується до продажу, знаходиться в самому центрі столиці - в Печерському районі. Наділ передбачається передати обслуговуючому кооперативу "Зеленбудсервіс-К". Він отримає півгектара за 22 млн. грн.

У той же час, маловідома компанія "Буклія" претендує на купівлю відразу 3 земельних ділянок - 2 в Оболонському і 1 в Подільському районах столиці.

Примітно, що інформація про те, кому і за скільки дістануться деякі ділянки, засекречена. У проектах рішень, виданих на руки депутатам, такі дані просто відсутні.

Крім того, найбільшу за розміром ділянку планує придбати компанія "Сфінськ ЛТД". На 76 сотках компанія обіцяє добудувати і експлуатувати підприємство навчально-виробничого призначення у Святошинському районі столиці. За ділянку київська влада має намір отримати більше 13 млн. грн.

У той же час, представники опозиційних фракцій в Київраді стверджують, що не підтримуватимуть масовий розпродаж землі в столиці.

"Ми виступатимемо проти голосування за земельними питаннями, адже без попереднього детального обговорення приймати такі рішення невиправдано, - відзначив депутат від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський. - Як можна говорити про якісь земельні аукціони наприкінці року, в той момент, коли бюджет на наступний рік не прийнятий, головні напрями використання бюджетних коштів не визначені? Якщо земельні ділянки і будуть продані, то куди підуть отримані гроші?".

За матеріалом Дело

Зараз ви читаєте новину «Черновецький влаштує новорічний розпродаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі