четвер, 02 листопада 2006 20:31

Черномирдіна вимагають оголосити персоною нон ґрата

 

Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Студентське братство" вимагає негайно видворити з України і оголосити персоною нон ґрата посла Росії Віктора Черномирдіна, який заявив про нелегітимність рішення Апеляційного господарського суду Севастополя про повернення Україні маяків з незаконного володіння Росією.

Лідер "Студентського братства" Олег Яценко повідомив, що у прийнятій сьогодні офіційній заяві організації наголошується, що "посол Росії втрутився у внутрішні справи України і виразив публічну зневагу до авторитету і рішень судової влади України, незважаючи на те, що рішення суду про повернення маяків вже набуло чинності (щодо маяків в Криму 11 вересня в 2006 році і щодо маяків у Севастополі 3 лютого в 2003 році) і оскарженню не підлягає".

За словами Яценка, "Студентське братство" також нагадує Черномирдіну, що за угодою країн СНД, рішення господарських судів однієї країни (України) є обов"язковими для виконання іншою країною (Росією).

На думку активістів "Студентського братства", "виходом з міжнародного скандалу, викликаного сьогоднішньою заявою Черномирдіна, може стати негайне його спростування з боку самого посла Росії або МЗС Російської Федерації".

Нагадаємо, що Черномирдін заявив сьогодні, що Росія не має наміру підкорятися рішенню Севастопольського апеляційного господарського суду про передачу Україні 22-х навігаційно-гідрографічних об"єктів, що зараз використовуються Чорноморським флотом РФ.

12 вересня Севастопольський апеляційний господарський суд ухвалив вилучити з незаконного володіння Міністерством оборони РФ маяки "Тарханкутський", "Євпаторійський", "Солодунов", (поблизу річки Саки), "Ай-Тодорський", а в цілому - 22 навігаційно-гідрографічних об"єкти на території АРК.

18 вересня Міністерство закордонних справ України інформувало російську сторону нотою про це рішення суду, і чекає неухильного його виконання найближчим часом, повідомляє КорреспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдіна вимагають оголосити персоною нон ґрата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі