пʼятниця, 16 квітня 2010 09:11

Чернівці введуть комендантську годину для неповнолітніх

Чернівці введуть комендантську годину для неповнолітніх

Чернівецька міська рада вирішила повторно розглянути на найближчій сесії питання про введення в місті комендантської години з 22:00 для дітей, що не досягли 18 років. Про це повідомив представник прес-служби мерії.

Рішення повернуться до цього питання було прийнято після виступу 14 квітня начальника управління Міністерства внутрішніх справ у Чернівецькій області Миколи Харабари на апаратному наради керівників структурних підрозділів міської ради.

За його словами, в місті спостерігається тенденція до зростання злочинності серед неповнолітніх.

Харабара повідомив, що за 3 місяці в Чернівцях неповнолітніми було здійснено 75 злочинів і майже стільки ж злочинів було здійснено проти них.

Із них 71 злочин здійснено в розважальних центрах у вечірній та нічний час.

Так, за участю неповнолітніх скоєно 2 розбійних напади, 14 пограбувань, 12 крадіжок, 16 хуліганських вчинків з нанесенням пошкоджень середньої важкості.

Питання про введення в Чернівцях комендантської години для підлітків вже розглядалося на сесії міської ради.

Проти прийняття такого рішення виступила учнівська міська рада, яка вважає, що впровадження таких обмежень порушує права дитини.

Проаналізувавши нормативну базу, депутати тоді відклали прийняття рішення, і звернулися у Верховну Раду з пропозицією внести зміни до законодавства щодо посилення відповідальності батьків та запровадження механізму притягнення їх до відповідальності, якщо неповнолітні в нічний час знаходяться на вулицях і в розважальних закладах без нагляду, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Чернівці введуть комендантську годину для неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі