пʼятниця, 11 вересня 2009 12:59

Підліткам можуть обмежити пересування вулицями Києва

Підліткам можуть обмежити пересування вулицями Києва

Київська влада ініціює ряд рішень, направлених на боротьбу з дитячим алкоголізмом і курінням, у тому числі введення в столиці "комендантської години" для неповнолітніх у вечірній і нічний час.

Зокрема, окрім проекту рішення про введення "комендантської години" на розгляд депутатів Київради будуть винесені документи, що стосуються посилення відповідальності батьків за неналежне виховання дітей.

Видання відзначає, що, на думку міської влади, за шкідливі звички дітей і підлітків повинні відповідати їх батьки, порушники-продавці, виробники, що рекламують свою продукцію, і держава, що не приймає відповідних заходів.

"У КМДА пропонують ввести штрафи для батьків, діти яких перебувають без нагляду і ведуть згубний спосіб життя. Їх хочуть або штрафувати на 8 тис.грн., або примушувати до громадських робіт - підмітати вулиці та чистити дитячі майданчики. У свою чергу, для торговців алкогольними напоями, які обслуговують неповнолітніх, пропонують ввести штраф у розмірі 12 тис.грн.", - пише газета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати Київради вивчали можливість введення в Києві "комендантської години" для підлітків. "Пересування вулицями столиці дітей до 8 років без супроводу дорослих дозволять до 20:00. Ті, кому 14, зможуть гуляти до 21:00, а підліткам до 17 років дозволять розслаблятися до 22:00. Ми використовували позитивний досвід європейських держав", - відзначали вони.

Проте заступник голови КМДА Віталій Журавський пізніше заявив, що "комендантської години" для неповнолітніх в столиці не буде.

Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «Підліткам можуть обмежити пересування вулицями Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі