пʼятниця, 06 липня 2007 14:51

Чернігівський школяр отримав 8 років за згвалтування 8-річної дівчинки-сироти

До дев"яти років засуджено 17-річного хлопця, який зґвалтував 8-річну дівчинку в санаторії "Зелений гай". Персонал закладу, де стався злочин, відбувся доганами.

Нарешті Новозаводський суд Чернігова поставив крапку в одній з найрезонансніших кримінальних справ останніх років, яка стосувалася наруги над дітьми. Нагадаємо читачам, що саме завдяки журналістам вдалося розбити кригу "мовчазної змови" тих, хто мав турбуватися і захищати дитину.

На початку березня цього року до редакції однієї з чернігівських газет звернулася дівчина, котра розповіла, що у міській лікарні N3 перебуває на лікуванні дитина з інтернату з травмами статевих органів, які, вірогідно, могли бути отримані у результаті зґвалтування.

Але медперсонал чомусь це замовчує. Після втручання газети прокуратура міста провела додаткову перевірку, у результаті якої було порушено кримінальну справу, а згодом і затримано ґвалтівника.

Як з"ясувалося під час журналістського розслідування ввечері 23 березня, у санаторії, коли 8-річна Алла - вихованка Ново-Басанського інтернату залишилася без нагляду дорослих, цим скористався 17-річний Сергій - одинадцятикласник із Новгород-Сіверського району, який також відпочивав у "Зеленому гаю".

Він намагався зґвалтувати дитину, яка навіть не розуміла, що з нею роблять. У Алли були травмовані статеві органи, почалася кровотеча. Дівчинка потрапила до медсестри, та викликала швидку допомогу. У міській лікарні N3 Аллі була зроблена термінова операція, лікарі врятували життя та здоров"я дитини.

Але чомусь персонал як санаторію, так і лікарні, вирішив вважати, що дівчинка травмувалася, вдарившись об ріг столу. Те ж саме за ними повторювала і сама Аллочка. У цій версії у лікарні переконали також і працівників міліції, які прийшли перевіряти випадок травмування дитини. Втім знайшлися небайдужі люди, й історія зґвалтування дитини стала відома широкому загалу.

За вироком Новозаводського районного суду, Сергія було засуджено до 8 років позбавлення волі. До цього терміну додався ще рік, адже підліток був раніше умовно засуджений за крадіжку, яку скоїв у своєму селі. Тож загальний термін покарання для нього становить 9 років позбавлення волі.

Найбільше покарання дорослим, які знали і мовчали, отримали керівник та кілька працівників санаторію - догани за неналежне виконання своїх обов"язків. Після цього директор "Зеленого гаю" Микола Шень звільнився із займаної посади за власним бажанням, передає Високий Вал.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівський школяр отримав 8 років за згвалтування 8-річної дівчинки-сироти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі