четвер, 12 серпня 2021 05:01

Церковне свято 12 серпня. Кому сьогодні молитися, щоб повернути втрачене

Православна церква 12 серпня шанує апостолів Силу і Силуана. Вони були соратниками та учнями святого Павла.

Силуан довго мандрував, а потім його призначили єпископом у місті Силунськ. У часи гонінь християн він натерпівся горя та страждань від язичників.

Павла у 51 році разом з Варнавою відправили Антіохію для роз'яснення послання Собору апостолів. У всіх справах у мандрівці допомогав їм Сила. Апостоли відвідали Кілікію, Сирію, Філіппи і Македонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акварель Тараса Шевченка повернулася в Україну. Дослідники сперечаються щодо її авторства

У містах він проповідував християнську віру. Після цього Силу призначили єпископом у Коринті. Вірують, що він був могутнім та сильним, а за своє життя здійснив багато чудес.

12 серпня також згадують мученика Іоана Воїна. Він служив у війську імператора Юліана Відступника. Правителя називали так, адже після вступу на престол він відрікся від християнської віри і став язичником. Юліан переслідував християн і чинив над ними насильство.

Автор: pinterest.com
  Іоану Воїну моляться за ув'язнених. Він викриває злодійство та допомагає знаходити втрачене і викрадене
Іоану Воїну моляться за ув'язнених. Він викриває злодійство та допомагає знаходити втрачене і викрадене

Іоан же таємно допомагав тим, хто вірив у Христа, грошима, їжею і одягом. Також приходив до християн, ув'язнених у темниці, і втішав словом любові, співчуття і схвалення.

Імператор дізнався про зраду воїна та відправив його до Константинополя. Святого довго катували, однак він не піддавався. Потім Іоана кинули у темницю, де він пробув до смерті Юліана. На свободі святий до старості продовжував вести праведне життя та проповідувати християнство.

День Ангела сьогодні святкують Анатолій, Валентин та Іван. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 12 серпня. Кому сьогодні молитися, щоб повернути втрачене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі