пʼятниця, 10 жовтня 2014 15:52

Черкасці вийшли на мітинг за фінансові права бійців АТО

Черкасці вийшли на мітинг за фінансові права бійців АТО

9 жовтня рідні та близькі бійців, які наразі перебувають у зоні АТО, зібралися перед будівлею Черкаської облдержадміністрації на мітинг захисту фінансових прав українців.
Спонукало черкасців до таких дій прийняте нещодавно Кабінетом Міністрів України рішення щодо примусового переведення у державні банки рахунків, пов'язаних із "виплатою грошового забезпечення та заробітної плати військовим, працівникам стратегічних державних підприємств тощо.

Дане рішення кабміну викликало шквал обурення у суспільстві. Адже такі дії є порушенням законодавства України, а саме ст. 25 "Про оплату праці".

Черкасці, чиї рідні та близькі зараз в АТО, не змогли мовчки реагувати на таке свавілля влади. Мітингувальники закликали чиновників донести думку народу до керівництва країни, а саме до Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції, та до Прем'єр-Міністра України Арсенія Яценюка, котрий пережив із українцями Майдан і обіцяв відстоювати демократичні свободи народу.

Підтримати інтереси своїх побратимів, які зараз в зоні АТО, прийшов представник Спілки офіцерів у Черкаській області, Олександр Калько.

"Людей змусило вийти на вулицю керівництво країни, яке замість забезпечення армії всім необхідним влаштувало небачену махінацію з грошима бійців, що зараз на фронті. В терміновому порядку чиновники закрили всі зарплатні картки учасників АТО. І за два дні зобов'язали всіх перейти в "свої" банки. Якщо не перейдуть - зарплати не побачать. Але кабінетні стратеги не подумали про одне, під обстрілами солдату зовсім не до карток, йому б вижити і не замерзнути без теплого одягу, нормальних умов і людської їжі. Чи в полі під обстрілом отримувати зарплату? Не розумію для чого влада це затіяла?", - обурюється чоловік.

Стихійний мітинг відвідав начальник управління НБУ в Черкаській області, Сергій Забудський:
"Данне питання не належить до компетенції НБУ. Наскільки мені відомо, ця постанова має рекомендаційний характер і ніхто не має права примусово переводити працівників до інших банківських установ. І ось у разі виявлення подібних фактів - влада має реагувати та карати за подібні дії, як то вимагає чинне закондавство".

Під час проведення мітингу людей запросили до очільника області - губернатора Юрія Ткаченка аби написати офіційне звернення до влади, яке було прийняте чиновниками від громади міста.

Зараз ви читаєте новину «Черкасці вийшли на мітинг за фінансові права бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі