пʼятниця, 16 квітня 2010 12:26

Через "війну України з Білоруссю" з російського телеканалу звільнилися троє журналістів

Через "війну України з Білоруссю" з російського телеканалу звільнилися троє журналістів

15 квітня в Росії після розмови з губернатором Олегом Корольовим з липецької телекомпанії "Липецький час" звільнилися одразу три журналісти, які опинилися в центрі скандалу, показавши сюжет про навчання МВС РФ, згідно з легендою яких країни НАТО з території України напали на Білорусь, повідомляє "КоммерсантЪ".

Проте, пише видання, формально і директор каналу Олена Дергунова, і главред Ірина Яковлєва, і спецкор Наталія Мелькова пішли з телекомпанії добровільно. "Вони написали заяви про звільнення за власним бажанням. Про причини та обставини такого рішення я нічого сказати не можу, всі питання до засновників", - заявила в.о. директора "Липецького часу" Тетяна Гольова.

Уже вчора вранці прізвища звільнених керівників зникли з сайту "Липецького часу". Самі Олена Дергунова, Ірина Яковлєва і Наталія Мелькова від коментарів навідріз відмовляються.

Нагадаємо, тактичні навчання внутрішніх військ Росії, які проводилися з 13 по 17 квітня в 9 областях, проходили з легендою, що країни НАТО з території України напали на Білорусь.

У вересні 2009 року на території Білорусі відбулися великомасштабні російсько-білоруські військові навчання Захід-2009. У них взяли участь близько 6 тисяч осіб від Росії і 6,5 тисячі військовослужбовців від Білорусі, були задіяні 40 літаків і 200 одиниць бойової техніки.

Як повідомила газета Время новостей, навчання присвячені моделюванню майбутніх воєн. На західному стратегічному напрямку Росії та Білорусі, з точки зору організаторів навчань, можуть протидіяти інноваційні армії з безконтактними формами бою і застосуванням новітніх озброєнь.

За сценарієм навчань, противник, найімовірніше, буде наступати не по лінії фронту, а спробує обійти об"єкти, щоб уникнути втрат. Саме так діяли збройні сили США в Іраку в 2003 році.
Зараз ви читаєте новину «Через "війну України з Білоруссю" з російського телеканалу звільнилися троє журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі