вівторок, 02 лютого 2010 16:14

Через подорожчання цукру АМКУ порушив справу

Через подорожчання цукру АМКУ порушив справу

Антимонопольний комітет України порушив справу за фактом стрімкого і суттєвого підвищення цін на цукор в Україні.

Про це заявив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Ми порушили справу за фактом антиконкурентних дій з боку суб"єктів господарювання, що працюють на цьому ринку. Зараз ми перебуваємо в процесі розслідування цієї справи", - підкреслив Олександр Мельниченко.

За його словами, зростання цін на цукор зафіксовано по всій території України: "По всій території країни показники зростання ціни на цукор різні".

Керівник комітету зазначив, що за його дорученням буде перевірена діяльність всіх великих торгівельних мереж, виробників та оптовиків на ринку цукру.

Також Мельниченко повідомив, що Антимонопольний комітет направив офіційні листи на адресу Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства економіки та Міністерства аграрної політики з проханням надати Комітету вичерпну інформацію про наявність тих чи інших зловживань, антиконкурентних змов на ринку цукру в Україні.

Комітет також закликав ці відомства втрутитися в ситуацію.

"Слід вжити заходів, пов"язаних з інтервенцією цукру на цей товарний ринок, для того, щоб вгамувати існуючий попит", - заявив голова АМК.

Зараз ви читаєте новину «Через подорожчання цукру АМКУ порушив справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі