середа, 27 вересня 2006 12:45

Центрвиборчком Росії одноголосно заборонив Путіну висуватися на 3 термін

Центральна виборча комісія РФ відхилила ініціативу проведення загальноросійського референдуму з питання про третій президентський термін. Таке рішення одноголосно прийняли члени ЦВК в середу під час засідання.

Нагадаємо, що 18 вересня в Центрвиборчком з виборчої комісії Північної Осетії надійшли документи про створення в республіці ініціативної групи по винесенню на референдум питання про третій термін для президента.

ЦВК визнала формулювання питання: "Чи згодні ви з тим, що одна і та ж особа не може посідати посаду президента РФ більше двох термінів підряд?"- безглуздим, некоректним і таким, що суперечить конституції.

- Позитивна відповідь на питання, запропоноване для винесення на референдум є не що інше, як підтвердження конституційної норми, що діє, - йдеться у висновку ЦВК. Тим часом "конституційні норми не потребують додаткового підтвердження шляхом проведення референдуму в РФ".

ЦВК підкреслює, що питання, яке виноситься на референдум, "повинне бути сформульоване так, щоб виключити можливість його множинного тлумачення, щоб на нього можна було дати тільки одну однозначну відповідь", що виключить "невизначеність правових наслідків ухваленого на референдумі рішення", повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Центрвиборчком Росії одноголосно заборонив Путіну висуватися на 3 термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі