понеділок, 12 лютого 2024 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це немислимо": командир "Вовків да Вінчі" про технічні військові прориви українського ВПК

"Це немислимо": командир "Вовків да Вінчі" про технічні військові прориви українського ВПК
Новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов заявив, що не може назвати зброю, яка може змінити хід війни. Фото: ТСН

Новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов заявив, що не може назвати зброю, яка може змінити хід війни.

Натомість він вважає необхідним мати хоча б баланс по зброї з росіянами. Як заявив Філімонов в інтерв'ю ТСН, спочатку в України була перевага в дронах, у використанні, у технологічності, у тактиці застосування, однак наразі цієї переваги вже немає.

"Проблема в тому, що Росія виробляє на місяць 100 ракет і 300 дронів типу Shahed. І нам потрібна така зброя. Якщо ми хочемо вигравати, якщо наші партнери хочуть, щоб ми вигравали, вони мають нас забезпечити ракетами великої дальності і дати нам змогу бити по території ворога, по військовим об'єктам, по логістичним шляхам і так далі", - зазначив Філімонов.

Окремо командир "Вовків да Вінчі" прокоментував деякі технічні військові прориви українського ВПК. Він назвав "немислимим" те, що українці топлять російські кораблі водними дронами. За його словами, росіяни дорогими ракетами не можуть нам нанести більше ураження, ніж ми наносимо дронами.

"Маленька радянська армія не може перемогти велику радянською армією. Є підрозділи, які дуже сильно бережуть особовий склад, є підрозділи, які його багато втрачають. Але, на щастя, поки що ми можемо робити так, щоб співвідношення на кожній ділянці фронту було три до одного, десять до одного. Десять вбитих росіян за одного нашого бійця", - зазначив він.

Філімонов додав, що ця війна м'ясна, вона стає технологічна.

"Дві сторони залучають БПЛА дуже ефективно. У росіян дуже багато артилерії і дуже-дуже багато м'яса, "зеків", які не закінчуються", - додав Філімонов.

Українській армії необхідно мобілізувати щонайменше 250 тисяч осіб.

Без цього воювати буде неможливо. Про це в інтерв'ю ТСН заявив новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов.

Військовий зазначив, що в цьому році Україні не потрібно активних наступальних дій. Натомість необхідно вибудовувати оборону та вести цю оборону, нарощувати озброєння, готувати особовий склад, мобілізувати людей.

Зараз ви читаєте новину «"Це немислимо": командир "Вовків да Вінчі" про технічні військові прориви українського ВПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі