середа, 21 серпня 2019 19:10

Це капітуляція Заходу перед Кремлем: чим загрожує повернення Росії до G8

Це капітуляція Заходу перед Кремлем: чим загрожує повернення Росії до G8
G8: чим загрожує повернення Росії Фото: 24

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вважає, що Росію слід повернути до міжнародного клубу "Велика вісімка". Заявив про це у Вашингтоні під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

"Росію справді мають намір повернути до Великої Вісімки, щоб задобрити. Але не можуть це зробити без умов. Інакше світове співтовариство побачить їхню неспроможність захищати основи міжнародного права, - каже каже директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця, - Трампу з Макроном потрібна хоча б маленька подачка від Кремля, яка б виправдовувала повернення. Бо воно потягне за собою дискредитацію провідних країн світу. Точно проти буде Канада і Японія, підтримає таку ідею Італія та Франція. Поступатися Росія не планує. Натомість кожна поступка Заходу буде збільшувати претензії Росії на світове домінування.Після повернення до Великої вісімки, на черзі буде повне зняття санкцій. Після цього не лишиться жодних інструментів для стримування агресії Росії. Це впевнена капітуляція Заходу перед Кремлем, чого й добивається Путін. Його задобрюють, як Гітлера в 1938-му році. Тому вибачили окупацію Чехословаччини, вторгнення до Польщі. Аж поки не почав війну проти Великої Британії. На війну проти Путіна теж не підуть, поки той не захопить всю Східну та Центральну Європу"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не дотягує до стандартів "Великої сімки" – Меркель

"Україною можуть знехтувати. Але не брутальним порушенням міжнародного права і світовим порядком, встановленим Західним світом після закінчення Холодної війни. Мета глобальної гібридної війни Росії — знищити західну цивілізацію. А епіцентр цієї війни в гарячій фазі — Україна. Ми зафіксували нашу війну, як внутрішній конфлікт. Так її законсервували. Треба переводити її в статус міждержавного конфлікту. Щоб світ визнав Росію воюючою стороною і запроваджував санкції, як проти агресора, а не помічника повстанцям. Тоді постане необхідність створення міжнародної антипутінської коаліції", - вважає експерт.

До 2014 року "велика сімка" була "вісімкою" - у міжнародний клуб високорозвинених країн світу входила також Росія. Однак після незаконної анексії Криму країни-учасниці спільноти скасували підготовку до саміту Великої вісімки в Сочі, запланованого на червень того ж року. Замість Сочі саміт відбувся в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Це капітуляція Заходу перед Кремлем: чим загрожує повернення Росії до G8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі