субота, 06 червня 2015 19:51

Росія не дотягує до стандартів "Великої сімки" – Меркель

Росія не дотягує до стандартів "Великої сімки" – Меркель
Фото: forbes.ua

Ангела Меркель Меркель вважає, що Росія не змогла просунутися до стандартів G7. Про це вона розсказала в інтерв'ю виданню "Німецька хвиля".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що з моменту прийому Росії до клубу країн "Великої сімки" країна так і не набула демократичних рис. Вона зазначила, що в "Сімку" входять розвинуті демократичні країни, які поділяють спільні цінності.

"Росія в багатьох моментах, які є загальними для нас у форматі G7, однозначно за останні роки не просунулася. Коли Росію брали, то думали, що спільного у нас, можливо, все ж більше, особливо враховуючи зусилля у сфері оборони, коли я думаю про партнерство Росія-НАТО ", - сказала Меркель.

"Велика вісімка" перетворилася на "сімку" після того, як Росія анексувала Крим і почала збройну агресію проти України в 2014 році. Країни G7 (Німеччина, США, Канада, Японія, Франція, Великобританія, Італія) відмовилися їхати в Росію на черговий саміт, перенісши зустріч у Брюссель.

Зараз ви читаєте новину «Росія не дотягує до стандартів "Великої сімки" – Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі