вівторок, 04 вересня 2012 12:36

Бузина закликав прибрати пам'ятник Тарасові Шевченку у центрі Києва

Бузина закликав прибрати пам'ятник Тарасові Шевченку у центрі Києва
Олесь Бузина взявся за передвибочий піар. Фото: reading.blox.ua

Пам'ятник поету Тарасу Шевченку в центрі Києва необхідно знести, а замість нього відновити монумент російському імператору Миколі I, який стояв колись на цьому місці .
Про це на прес-конференції заявив Олесь Бузина, який балотується до парламенту від партії "Російський блок".

Бузина також запропонував повернути історичну назву бульвару Тараса Шевченка, який спочатку був названий Бібіковським на честь київського генерал-губернатора, який керував у XIX столітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицям Петлюри і Мазепи хочуть повернути назви часів царату

"Є міфологізований персонаж - Тарас Шевченко. Ця людина грамотно не навчилася писати до кінця свого життя. Людина до кінця життя не засвоїла правила орфографії, його твори до товарного вигляду доводили редактори. І ім'ям цієї неписьменної людини називають університет Святого Володимира, чому? Це Університет був Святого Володимира, він до цих пір пофарбований у кольори ордена Святого Володимира! Тарас Григорович Шевченко був алкоголіком, був людиною, яка, з одного боку, називала царицю "сукою", а з іншого боку казав "Добрий цар повелів розбивати мої наручники", і просив поклопотатися за себе, охоче користувався усіма благами, які йому надавав царський уряд", - сказав Бузина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бузина закликав кримчан відмовитись від "смердючої львівської горілки"

Раніше ініціативна група, яку очолює головний режисер Національного російського драматичного театру імені Лесі Українки Михайло Резнікович, звернулася з листом на ім'я голови КМДА Олександра Попова та секретаря Київради Галини Гереги із проханням про повернення історичних назв вулицям Ігнатіївській (нині - Симона Петлюри) і Микільській (нині - Івана Мазепи).

Зараз ви читаєте новину «Бузина закликав прибрати пам'ятник Тарасові Шевченку у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі