середа, 29 серпня 2007 10:26

Буш попросить ще $50 мільярдів на війну в Іраку

Президент США Джордж Буш має намір звернутися до Конгресу з проханням виділити додатково 50 мільярди доларів на ведення війни в Іраку.

Цей запит буде направлений після парламентських слухань, назначених на середину вересня, в ході яких свої доповіді про положення в Іраку представлять командувач американськими військами в Іраку генерал Девід Петреус і посол США в цій країні Райан Крокер.

Доповідачі повинні оцінити ефективність нової стратегії США в Іраку і переконати Конгрес, що для закріплення успіху потрібний час, а відповідно виводити американський контингент з країни буде передчасним.

Засоби, необхідні для поточного контрнаступу, який зажадає збільшення американських військ на 28 тисяч чоловік, до 160 тисяч. Варто відзначити, що в оборонному бюджеті на 2008 фінансовий рік вже передбачено фінансування іракської кампанії у розмірі 460 мільярдів доларів. Крім того, запит на додаткове фінансування на суму в 147 мільярдів доларів знаходиться у стадії розгляду.

Додаткові засоби не були враховані в бюджеті, оскільки військові не знали, на який термін розтягнеться процедура збільшення американського контингенту в Іраку, і коли почнеться контрнаступ (імовірно, воно почнеться навесні 2008 року). Черговий запит Буша свідчить про упевненість його адміністрації, що росте, в тому, що вона буде здатна протистояти тиску Конгресу, який вимагає почати виведення американських військ з Іраку, пише газета The Washington Post.

Зараз ви читаєте новину «Буш попросить ще $50 мільярдів на війну в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі