неділя, 12 липня 2020 13:38

Буковинці отримали першу допомогу: чи вистачить грошей для відновлення будинків

Буковинці отримали першу допомогу: чи вистачить грошей для відновлення будинків
З уряду виділили у Чернівецьку область 30 млн грн після червневої повені. Фото: unn.com.ua

Буковинцям передали з уряду 10 млн грн для боротьби з наслідками червневої повені. Ще отримають 20 млн. Зі слів обласних чиновників – збитки на Буковині від повені склали понад мільярд гривень.

У селах поки розчищають подвір'я та вулиці від мулу. Люди досі не можуть оговтатись від потопу і бояться, аби лихо не повторилось.

У селі Стрілецький Кут води було вище пояса. Уже третій тиждень селяни вигрібають наслідки негоди – мул та сміття, які нанесло з лісу. За словами мешканців, вони чекали підйому води з річки Прут, а вона неочікувано полилась із гірських потоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаб трагедії вражає: Зеленський про наслідки паводку на Прикарпатті

У сільській раді розповідають – підтопило 120 господарств. Зараз збирають документи та уточнюють дані. Збитки у селі – 13 млн. І ще споруди державних установ – ще на 5 млн.

7 населених пунктів на заході України залишаються підтопленими через паводки. П'ять у Чернівецькій області, один у Львівській та один у Тернопільській.

Зруйновано 202,5 км автодоріг, 95 мостів. Пошкоджено 549 км автодоріг та 213 мостів.

Зараз ви читаєте новину «Буковинці отримали першу допомогу: чи вистачить грошей для відновлення будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі