середа, 29 серпня 2012 00:07

"Будь-яке зло Бог завжди використовує на добро" - єпископ УГКЦ про вибори

"Будь-яке зло Бог завжди використовує на добро" - єпископ УГКЦ про вибори
Єпископу УГКЦ шкода, що українці донині не знають, за кого вони голосуватимуть на виборах. Фото: Юлія РУДЕНКО

Попри всі негаразди в державі, українці повинні сподіватися на щасливий результат прийдешніх парламентських виборів і молитися за це.

Так вважає єпископ-помічник Київської архиєпархії Української греко-католицької церкви Йосиф Мілян, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я кажу, що Господній ласці підсилу змінити навіть негативні явища і процеси на добре. Тому властиво "без надії таки сподіватись", як казала Леся Українка ("Contra spem spero!" – Gazeta.ua). Ми молимося десь із кінця липня за щасливі вибори. Це був заклик Церкви, який всі радо підтримали. Взагалі, ми завжди під час кожної передвиборчої кампанії молимося", – розповів духівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головному храмі УГКЦ щонеділі моляться за щасливі вибори

На його думку, священик не повинен бути дуже прагматичним.

"Але якщо судити прагматично, то оптимізму на виборах не видно. Хоча Господь будь-яке зло завжди використовує на добро. Мені шкода, що демократичні сили знову пішли не тією дорогою, якою би мали ходити. Мені шкода, що ми знову пливемо за течією. Мені шкода, що українці донині не знають, за кого вони будуть голосувати. Мені шкода, що ми проковтнули законопроект, не кажу закон, про мову. Але я сподіваюся на силу Божу", – зазначив єпископ.

Він також додав, що сам поки що не визначився, за кого голосуватиме.

Зараз ви читаєте новину «"Будь-яке зло Бог завжди використовує на добро" - єпископ УГКЦ про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі