вівторок, 16 вересня 2014 19:04

Будівлю Меджлісу обшукують дев'яту годину, адвоката не пускають

Будівлю Меджлісу обшукують дев'яту годину,  адвоката не пускають
Фото: ru.krymr.com

Обшук у будівлі Меджлісу кримськотатарського народу триває дев'яту годину, будівля оточена, адвоката всередину не пускають.

У будівлю Меджлісу намагався увійти адвокат, якого запросив голова благодійної організації "Фонд "Крим" Риза Шевко, який зараз перебуває всередині будівлі. Проте його не пропустили всередину.

Адвокат Джеміль Темишев повідомив кореспонденту сайту Крым.Реалии, що поведінка озброєних людей, які не пропустили його в будівлю, абсолютно протизаконна.

"Риза Шевко попросив мене бути присутнім при проведенні слідчої дії, щоб не було ніяких порушень. Це елементарне право будь-якої людини - допомога адвоката. З невиразних причин не дозволили пройти до приміщення. Це просто такий правовий бєспрєдєл, який півроку, рік тому був просто нонсенсом. Природно, всі їхні дії будуть оскаржені. Ми сподіваємося, що вони отримають правову оцінку в судових інстанціях або Російській Федерації або Європейського суду з прав людини. Якщо порушуються спеціальні права адвоката, то що говорити про права звичайних людей?", - зазначив він.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як "залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу".

Зараз ви читаєте новину «Будівлю Меджлісу обшукують дев'яту годину, адвоката не пускають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі