середа, 09 жовтня 2024 14:11

Буданова справді хотіли звільнити, а ГУР розділити - ЗМІ

Буданова справді хотіли звільнити, а ГУР розділити - ЗМІ
Керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова планували звільнити. Фото: gettyimages.com

Керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова намагалися звільнити, однак, він поки "встояв".

Водночас частину можливостей воєнної розвідки планували розділити між іншими військовими підрозділами. Про це повідомляє NV з посиланням на джерело у силових структурах.

За словами співрозмовника, передбачалось забрати у ГУР частину повноважень та розділити відомство. Це мало статись під час нещодавньої спроби звільнити Буданова, яка, за даними джерела, дійсно мала місце.

Співрозмовник розповів, що у ГУР планувалось спочатку забрати функцію керівництва над військовими аташе, прикріпленими до посольств або дипмісій заради контролю військових питань, що виникають у процесі міждержавних відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Forbes: у Буданова конфлікт з Єрмаком та Сирським

"Таким чином ГУР лишався б частини свого міжнародного впливу", - сказав співрозмовник видання.

Окрім того, надалі від розвідки планували відокремити всі спецпідрозділи, що виконують операції на лінії фронту та підпорядкувати їх армії. У відомства Буданова намагались також забрати групи, що використовують далекобійні дрони, та розподілити їх по інших військових структурах. Окрім того, йшлося про відокремлення від ГУР Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

За словами джерела, все це "вдалось відстояти, але буде ще раунд другий".

Водночас співрозмовник видання не назвав конкретних чиновників, які намагались звільнити Буданова та послабити можливості воєнної розвідки. Він лише зазначив, що до цього процесу причетні "деякі представники Банкової".

У Міністерстві оборони запевняють, що питання про звільнення керівника ГУР Кирила Буданова не обговорюється. Про це розповів заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

За його словами, у цьому членів комітету запевнив міністр оборони Рустем Умєров.

Зараз ви читаєте новину «Буданова справді хотіли звільнити, а ГУР розділити - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі