субота, 07 квітня 2007 18:43

Британський лорд відмовився продавати свої супермаркети

Перша спроба крупної британської мережі супермаркетів Sainsbury поміняти господарів закінчилася невдачею. За повідомленням агентства Reuters, сім"я Сейнсбері, що володіє третьою за величиною мережею супермаркетів у Великобританії відхилила пропозицію продати компанію за 9,5 мільярда британських фунтів. Потенційним покупцем був приватний консорціум на чолі з інвестиційною компанією CVC Capital, який готовий дати за одну акцію від 5,5 футів.

Лорд Девід Сейнсбері, що володіє найкрупнішою часткою в компанії, назвав ціну недостатньо високою. За словами джерела агентства, що побажало залишитися невідомим, він заявив, що навіть не розглядатиме пропозиції про продаж за ціною нижче 6 фунтів за акцію.

2 лютого консорціум повідомив, що в його плани входить купівля Sainsbury, після чого Комітет із злиття і поглинань, що регулює подібні операції лондонського Сіті, дав йому термін визначитися з ціною до 13 квітня.

Перший магазин Sainsbury був відкритий близько 140 років тому. До 1995 року Sainsbury декілька десятиліть була найбільшою і найбільш прибутковою мережею супермаркетів у Великобританії, на теперішній час вона поступається тільки мережам Tesco і Asda. Частка сім"ї Сейнсбері в компанії складає 16,7 відсотків, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Британський лорд відмовився продавати свої супермаркети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі