вівторок, 07 квітня 2009 12:31

Британія витрачає на боротьбу з наркотиками $20 млрд на рік

Британія витрачає на боротьбу з наркотиками $20 млрд на рік
Обіг незаконних наркотиків коштуватиме Великій Британії понад $20 млрд на рік. Це вартість поліцейських заходів та коштів на лікування і профілактику, запевняють у благодійній організації "Transform". Там вважають, що заходи з боротьби із забороною - марна трата грошей.

Якщо усі ліки та наркотичні речовини буде легалізовано, країна зекономить більше $14 млрд на рік.

Однак міністерство внутрішніх справ негайно відхилило ці заклики, наполягаючи на тому, що легалізація призведе до збільшення зловживань.

Активісти "Transform" вважають, що уряд "викинув" близько $140 млрд протягом останніх 10 років на боротьбу з незаконним обігом наркотиків і "витратить таку ж суму у найближчі 10 років, якщо істотно не змінить свою політику".

Керівник дослідження Стів Ролс сказав: "На майбутнє не може бути ніяких виправдань. Потрібна нова комплексна оцінка і врахування реальної вартості політики в області лікарських препаратів і наркоречовин. Треба врахувати альтернативні підходи".

Однак у міністерстві внутрішніх справ заявили:" Наркотики контролюються, оскільки вони є шкідливими. Закон - важливий стримуючий фактор, а легалізація може призвести до величезного зростання споживання та пов"язаними з ним витратами на охорону здоров"я", повідомляє TheTelegraph

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Британія витрачає на боротьбу з наркотиками $20 млрд на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі