вівторок, 25 грудня 2012 07:20

Британія спростить процедуру усиновлення дітей

Британія спростить процедуру усиновлення дітей
Фото: city.kharkov.ua

Уряд Великобританії оголосив, що збирається спростити процедуру усиновлення дітей, щоб прискорити процес і зробити його більш якісним, повідомляє BBC News

Згідно з планом, прийомним батькам нададуть доступ до бази даних дітей, щоб вони змогли отримати інформацію про них. Таким чином, вони будуть відігравати більш активну роль у виборі дитини.

Зазначимо, раніше відповідної практики перегляду списків не було, і для того, щоб впровадити нововведення, доведеться змінити законодавство.

Крім того, щоб краще познайомитися з дітьми, потенційні усиновителі зможуть отримати відгули на роботі. Прийнятих в сім'ї дітей молодше двох років можна буде до 15 годин на тиждень відправляти в ясла безкоштовно.

Як стало відомо, уряд також розробляє інші можливості допомогти сім'ям з усиновленими дітьми, виділивши їм певну суму на певні цілі. Зокрема, їм можуть надати кошти на оплату, наприклад, курсів для батьків.

Відзначимо, в 2011 році у Великобританії були прийняті в сім'ї три тисячі дітей, в 2012 році - чотири тисячі. Ще чотири тисячі дітей зараз чекають усиновлення. Для прийомних батьків в країні вже діє ряд пільг: зокрема, вони отримують таку ж за тривалістю декретну відпустку, як і біологічні батьки, щоб мати можливість краще пізнати дитину.

Зараз ви читаєте новину «Британія спростить процедуру усиновлення дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі