четвер, 26 березня 2009 11:09

Британія пропагує аборти

Британія пропагує аборти
У Великій Британії рекламу презервативів будуть транслювати у денний час - до 9 години вечора. Це перший випадок в історії, коли вдень на телеекрані також з"явиться реклама клініки абортів.

Поки тривають консультації, але це рішення вже сьогодні гостро критикують служителі церкви. Доктор Пітер Сондерс із Християнського медичного товариства заявив: "Проблема полягає в тому, що стратегія уряду щодо вагітності дівчат-підлітків, була заснована на рекламі презервативів, пігулок і абортів, і вона не була ефективною. Дозвіл рекламувати клініку абортів - це не вирішення проблеми".

Але консультативні центри, які надають консультації з питань контрацепції і абортів, вважають, що це буде прогресивний крок на шляху до сексуального здоров"я. Нові правила передбачають подальше послаблення правил реклами презервативів, окрім програм, орієнтованих на дітей віком до 10 років.

На даний момент на телеканалі Channel 4 презервативи можуть рекламуватися з 7 вечора. Відомо, що у Великій Британії почастішали випадки вагітності серед підлітків, а кількість таких випадків найбільша у Європі. Це ж стосується захворювань, що передаються статевим шляхом.

У період з 2002 по 2006 рік більш ніж 11 тисячам підлітків віком до 16 років були поставлені неприємні діагнози - гонорея, хламідіоз, сифіліс, герпес тощо, незважаючи на те, що уряд витратив більше $400 млн у спробі вирішити цю проблему.

Молодь вважає телебачення одним з найбільш ефективних засобів для заохочення використання презервативів. Консультації про нові правила реклами триватимуть 12 тижнів, а з 19 червня слід чекати трансляції нової реклами на телебаченні, повідомляє TheTelegraph.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Британія пропагує аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі