середа, 18 липня 2007 11:14

Британія направила винищувачі на перехоплення російських Ту-95

З авіабази ВПС Великої Британії "Лімінг" було піднято по тривозі два винищувачі Tornado сил швидкого реагування, щоб перехопити російські стратегічні бомбардувальники Ту-95, що впритул наблизилися до повітряного простору країни. Як відзначає The Times, над Північною Атлантикою знову з"явився дух холодної війни.

Російські літаки вилетіли з авіабази на Кольському півострові й попрямували до Великобританії. Військові бомбардувальники РФ постійно патрулюють норвезьке узбережжя, проте рідко залітають так, щоб опинитися поряд із Шотландією.

За словами прес-секретаря британських ВПС, бомбардувальники РФ розвернулися, не долетівши до британського повітряного простору. Британські літаки також повернулися на базу. Немає ніяких доказів того, що даний інцидент пов"язаний із загостренням відносин між Росією і Великою Британією через відмову РФ екстрадувати Андрія Лугового, звинуваченого в убивстві Олександра Литвиненка, і заявами глави МЗС Великобританії Девіда Мілібенда про висилку у відповідь на це чотирьох російських дипломатів.

У той самий час Росія заявляє, що літаки дальньої авіації не входили в повітряний простір Великобританії, а виконували планові польоти. Главком ВПС Росії генерал-полковник Олександр Зелін назвав повідомлення про те, що два стратегічні бомбардувальники нібито прямували у бік британського повітряного простору такими, що не відповідають дійсності, повідомляє Inopressa.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Британія направила винищувачі на перехоплення російських Ту-95». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі